woensdag 18 september 2019 | week 38
Home » Prikbord » PRIKBORD REGIO

PRIKBORD REGIO

Open boerderijdagen

Oude Leede – Dit jaar organiseert Campina voor de veertiende keer de Open Boerderijdagen op maandag 10 juni. Ook de familie Gravesteyn, Oude Leedeweg 25, opent op tweede Pinksterdag de deuren van hun biologische melkveebedrijf voor het publiek. Bezoekers kunnen het boerenleven ervaren en meer leren over koeien, waar melk vandaan komt en de natuur. Voor kinderen zijn er verschillende sport- en spelactiviteiten te doen. Daarnaast kunnen bezoekers een koe of kalf adopteren en kan iemand onderdeel van de boerderij worden met twee activiteiten per jaar speciaal voor de adoptie-vrienden en onbeperkt bezoekrecht van eigen koe. Tijd: 10.00 tot 16.00 uur, toegang is gratis. Info: www.campina.nl/boerderijdagen.

Café Over-Leven

Lansingerland/Bergschenhoek – Café Over-Leven is een plek waar mensen met verlies en rouw van harte welkom zijn. Naast een kopje koffie is er ruimte voor ontmoeting. Mensen die de pijn van verlies en rouw voelen, kunnen gebaat zijn met aandacht en het delen van gevoelens en verhalen. Maar ook een lach is niet verboden. Het leven kent veel soorten van verlies: gezondheid, de partner, je kind, je levenslust… Hoe overleef je dat? En hoe kan er weer geleefd worden? In het ‘café’ kan men vrij binnenlopen, maar een persoonlijk gesprek met een vrijwilliger daar, is ook mogelijk. Wanneer en waar: dinsdag 11 juni, 14.00-16.00 uur, Burg. van Oostenweg 10, zij-ingang bij de parkeerplaats, te Bergschenhoek. Informatie: tel. 010 – 5241090.

Jeu de boules 3B-Sociaal Belang

Lansingerland – In verband met tweede pinksterdag wordt het wekelijkse jeu de boules op de maandag verplaatst naar woensdag 12 juni, van 14.00 tot 17.00 uur op de banen van tafeltennisvereniging TOGB op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. Er wordt gespeeld in competitieverband. Ieder lid van de belangenvereniging is welkom, maar ook niet-leden kunnen een keertje komen kijken en meespelen. Men is al lid voor € 16,- per jaar. Men betaalt € 5,- per maand om mee te doen met jeu de boules. Inlichtingen: Leo de Veld, tel. 010-5114886.

Alzheimercafé ‘Omgaan met gedragsverandering’

Lansingerland – Het thema tijdens het Alzheimercafé op woensdag 12 juni is omgaan met gedragsverandering bij dementie. Het komt voor dat iemand met dementie ander gedrag gaat vertonen. Mensen kunnen dan wel eens iets doen wat ze nog nooit eerder hebben gedaan. Soms kunnen mensen wat verward, achterdochtig, depressief of angstig worden. Bent u benieuwd hoe u hiermee om kunt gaan? Een psycholoog van Laurens Wonen met Zorg komt hierover meer vertellen. Het Alzheimercafé vindt plaats in Ontmoet! in gebouw De Stander, Wilhelminastraat 1a te Bergschenhoek en begint om 19.30 uur (zaal open 19.00 uur). De toegang is gratis en aanmelding vooraf is niet nodig. Tijdens de avond is er een informatiestand van Alzheimer Nederland aanwezig. Informatie: Linda Jukema, Mantelzorgadviseur, tel. 010-522 55 45.

VIP café

Lansingerland – Dé ontmoetingsplek voor vrijwillige Lansingerlandse bestuurders van vrijwilligersorganisaties is het VIP café, een nieuw initiatief van het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland. Het eerste café op 13 juni draait het om informeren, netwerken en leren van elkaar. Het thema is krachtig besturen. Wethouder Ankie van Tatenhove opent de avond. Els Driessen en Ans Stephan van de SESAM Academie verzorgen een mini-college. Daarna zijn er thematafels en is er gelegenheid om te netwerken. Het VIP café vindt plaats in Ontmoet!, Wilhelminastraat 2 in Bergschenhoek en start om 19.00 uur. Graag aanmelden via info@viplansingerland.nl. Deze bijeenkomst is bedoeld voor vrijwillige bestuurders of mensen die op enige manier bij het besturen van een vereniging, stichting of maatschappelijke organisatie zijn betrokken.

Thuis bridgen met vrienden

Lansingerland – Wie een avondje met vrienden thuis wil bridgen, kan een koffertje met 24 voorgesorteerde spellen huren bij Bridgeclub Lansingerland. Tegelijkertijd doet men mee aan een mini-competitie met andere bridgeparen; hiermee zijn leuke prijsjes te winnen. Er zijn meerdere koffertjes met verschillende bridgespellen beschikbaar. Met het huren van een koffertje steunt men Bridgeclub Lansingerland. Informatie: Bert en Truus van der Poel, tel. 010 – 5116270 of mail naar: g.poel35@upcmail.nl.

Check Also

PRIKBORD BERKEL EN RODENRIJS

Klaverjassen KBO Berkel en Rodenrijs – De KBO organiseert deze maand klaverjasmiddagen op de vrijdagen …

Geef een reactie