maandag 9 december 2019 | week 50
Home » Commentaar » Blij

Blij

Afgelopen weekend begaf ik mij op de fiets tussen de sneeuwvlokken van de wilg en de populier door naar Rotterdam. Sinds ik een aangevoerde fiets gebruik zijn veel uitjes verworden tot ‘dat doen we even’. Toen ik ’s avonds mijn e-bike aan de Rotte parkeerde voor een familiebezoek, stond er geen normale fiets meer bij. Het aantal auto’s voor de deur was hiermee ook gereduceerd. Milieuvriendelijke mensen allemaal dus. Maar is dat ook zo, want na ongeveer 500 oplaadbeurten is de batterij van de fiets aan vernieuwing toe en wat dan te doen met de batterij? Zoals altijd geeft internet weer genoeg informatie om er een boek over te schrijven, maar ik beperk mij tot het lezen van een artikel van de fietsersbond. Zij doen mij geloven dat de accu, eenmaal ingeleverd bij de winkel die ook de fiets verkocht heeft en opgehaald door een verwerkingsbedrijf, keurig tot ieniemienie stukjes wordt geshredderd en uitgeplozen en dat de natuur niet hoeft te lijden van de batterijen. Nou, pak van mijn hart. Minder grappig was de opmerking over ontploffende fietsbatterijen, maar dat blijkt gelukkig zeldzaam. Al fietsend viel mij ook op dat de alle zandwegen in het Hoge en Lage Bergse bos, speciaal aangelegd voor paarden en berijders, van nieuw zand voorzien zijn. Het ziet er prachtig uit. Maar hoe kan het dan dat ik steeds moet laveren tussen enorme hopen paardenpoep op het fietspad? Ook nam ik waar dat de Bleiswijkse Zoom ondanks de belachelijke grote bomenkap inmiddels helemaal is opgeknapt en van verse boompjes is voorzien. Alhoewel de drempel voor aanschaf hoog was, inmiddels ben ik helemaal blij met mijn sportieve stalen ros.

Annelies Moerel

Check Also

Het is een plaatje!

Ik wil u deze week attenderen op onze bedrijfspagina elders in deze krant. Te lezen …

Geef een reactie