maandag 25 mei 2020 | week 22
Home » Lezersschrijven » Bloemenkiosk

Bloemenkiosk

Eigenlijk lijkt alles al gezegd omtrent bloemenkiosk Steentjes van onze Martin en Paul.
Jarenlang het gezicht op het plein als het gaat om bloemen. Maar dat is nu voorbij. Daar is geen plek voor standwerkers. De tijdelijke plek bij de Visch bleek echter heel goed uit te pakken. Een prima plek, midden tussen het winkelend publiek, wat voor beide kanten erg leuk bleek te zijn. Altijd in voor een praatje, en de burgers de vrolijkheid van de jongens en de bloemen.
Maar nee, wethouder Arends besliste anders; een definitieve plek aan de rand van het miljoenenplein, onder de neerdalende mist van de bedriegertjes. Het is werkelijk geen fraaie plek. Dat ziet een ieder toch?
Wat is er tegen de plek bij de Visch? De bewering dat ze in de weg staan voor de hulpdiensten is al weerlegd door de brandweer zelf. Dat ze fietsenstandplaatsen in beslag nemen dan? U heeft zelf, met het verwijderen van de parkeerplaatsen op het plein, nieuwe parkeerplaatsen gecreëerd tegenover het Westerplein. En wat zien we daar ook? Precies, fietsenstandplaatsen. Mooi dus, ook geen reden meer om de jongens hun plek bij de Visch te ontzeggen. Trouwens, ik zie regelmatig dat de AH fietsenplekken in beslag neemt voor plantjesverkoop. Of een aardbeienverkoper op de plek waar Martin en Paul stonden. Kan dat dan wel allemaal?
Mevrouw Arends, does lief, luister naar de burgers en geef Martin en Paul hun welverdiende plek terug.
Zij blij en wij blij.

Annemieke Mol-Besterveld

Check Also

Overeenkomsten tussen het coronavirus en God

Wat een vraag; een overeenkomst tussen het Allergrootste, de Schepper én het (aller)kleinste, een schepsel. …

Geef een reactie