zondag 15 september 2019 | week 37
Home » Nieuws » Bleiswijkse sterren stralen in ’t Web

Bleiswijkse sterren stralen in ’t Web

Bleiswijkse sterren stralen in ’t Web

Bleiswijk – Leerlingen van de mavo en havo van De Blesewic uit Bleiswijk speelden zaterdagavond 18 mei de sterren van de hemel tijdens een muzikale bewerking van Shakespeares Midzomernachtsdroom in Theater ’t Web voor een uitverkochte zaal.

Trees Borkus-Henskens

Het was het tweede achtereenvolgende jaar dat leerlingen uit de Theaterplusklas onder leiding van docente en regisseur Charmaine Hulsbosch de gelegenheid kregen een stuk op toneel te zetten; ditmaal Midzomernachtsdroom, een romantische komedie van William Shakespeare uit 1600. Het stuk beschrijft de avonturen van vier jonge geliefden en van een groep amateuracteurs in een bos dat verlicht is door de maan.

Muziektheater

Samen met muziekdocent Bernard Hoving maakte Charmaine van Midzomernachtsdroom een muziektheaterstuk waarin ook de leerlingen mee konden denken en doen. Vervolgens konden leerlingen van World Experience Theater & Music-leerlingen (2e en 3e klas van mavo/havo) van De Blesewic zich aanmelden als ze er voor voelden er in mee te spelen. Alle rollen waren bijna even groot en iedereen kon zowel een eerste als een tweede keus aanvinken. “Terugkijkend is de uiteindelijke verdeling van de rollen passend geweest; met de goede mensen op de goede rol,” weten de docenten. Al was het nog wel even puzzelen, omdat uiteindelijk te weinig mannen deelnamen. De groep had 20 weken om het stuk onder de knie te krijgen en de kostuums en het decor voor elkaar te krijgen. Voor het licht en geluid werden ze terzijde gestaan door leerlingen van het vak techniek.

Uitverkocht

Al ver voor achten vulde de zaal zich zaterdagavond met belangstellenden; veelal hele families die kwamen genieten van hetgeen de leerlingen in relatief korte oefentijd op toneel zouden brengen. En ze kwamen niet bedrogen uit, want het publiek was zowel lovend als razend enthousiast over hetgeen ze die avond te zien en te horen kregen. Met met name na de pauze de lachers op de hand met enkele hilarische stukjes waarbij leerlingen zo lekker in hun rol zaten dat ze zelfs spontaan tekst toevoegden die prima paste bij hetgeen voor hen geschreven was. Het luide applaus toen het doek viel was dan ook helemaal verdiend.
Wat ook leuk was om te zien en te ervaren was het enthousiasme waarmee de vrijwilligers zich inzetten voor ’t Web. Herkenbaar gekleed, vriendelijk voor iedereen en accuraat; het lijkt op rolletjes te lopen met bovendien een jaarprogramma voor alle leeftijden en belangstelling; een compliment zeker waard!

Check Also

Weg van momenten op Open Monumentendag

Lansingerland - Zaterdag 14 september is het Open Monumentendag. Het thema van dit jaar is 'Plekken van Plezier'. Dit jaar zullen, naast de historische punten, ook culturele instanties hun deuren openen voor het publiek. Cultureel en Historisch Lansingerland bundelen hun krachten en organiseren een groot evenement genaamd 'Weg van momenten'. Dit evenement is een samenwerking tussen Bibliotheek Oostland, Jay's Place en de Historische Verenigingen in Lansingerland.

Geef een reactie