dinsdag 17 september 2019 | week 38
Home » Sport » KVDM Vliegende Vrouwen Run wordt een jubileummix
Evert de Graaf winnaar op de 10km mannen 35+.

KVDM Vliegende Vrouwen Run wordt een jubileummix

KVDM Vliegende Vrouwen Run wordt een jubileummix

Lansingerland/Pijnacker – Met de zon hoog aan de hemel en een lekker looptemperatuurtje zonder te veel wind ging zaterdagochtend 18 mei de lustrumeditie van de KVDM Vliegende Vrouwen Run van start in het park naast de Soete Suikerbol in Pijnacker. Met in totaal bijna driehonderd inschrijvingen. Ditmaal niet alleen opengesteld voor ‘vliegende’ vrouwen, maar als unicum ook voor mannen. Eenmalig als jubileummix ter gelegenheid van de vijfde Vliegende Vrouwen Run.

Trees Borkus-Henskens

Bij de inschrijving bleek dat er wel een aantal mannen aan de start zou verschijnen, maar dat de vrouwen veruit in de meerderheid zouden zijn. Met tussen de starters een groot aantal deelnemers die voor de vijfde keer mee zouden lopen en dus alle Vliegende Vrouwen Runs (voorheen Ladiesrun Oostland) hadden meebeleefd.

Van start

Klokslag 11.00 uur klonk het startschot van de lustrumeditie van de KVDM Vliegende Vrouwen Run. Vlak daarvoor waren de lopers op het grote veld naast de startbaan al actief in een Olympische warming-up door Robert Lathouwers. Voormalig top-atleet die al eerder present was bij de run en ook nu weer een startschot voor zijn rekening zou nemen. Eerst startten de dames van de tien kilometer, ‘weggeschoten’ door hoofdsponsor KVDM directeur Kees van der Meer. Na vijf minuten gevolgd door de mannen. Om 11.20 uur was het de beurt aan de vrouwen voor de vijfkilometerlopers met daartussen onder andere een opstapgroep uit Lansingerland die na fikse training voor de eerste keer aan een loop deelnam. Ook bij deze afstand startten de heren vijf minuten daarna.
Enthousiast speaker was Bruun van der Steuijt, de man die ook de speaker is van The Golden Tenloop. Ook hij maakte er rond de diverse starts een gezellig feestje van door zowel met deelnemers als bezoekers in gesprek te gaan en ook met de pacers die tussen de lopers het parcours gingen afleggen.
Organisator Marloes Nuyten – al vijf jaar actief om de run tot een succes te maken – was ‘op alle plekken’ present en genoot zienderogen van de dag die succesvol verliep en waar mooie tijden werden geklokt. “Maar,” zo verzekerde ze lachend, “de deelname van de mannen is eenmalig! Met respect voor de mannen die het vandaag aandurfden met ons mee te lopen.”

De uitslagen

10km vrouwen 35- 1. Annick Taselaar (38.55), 2. Daniëlle Ammerlaan, 3. Mylène de Graaf.
10km vrouwen 35+ 1. Marin Tromp (44.49), 2. Marieke Damhuis, 3. Mireille van Starrenburg.
10km mannen 35- 1. Luke Hoogstraten (50.24), 2. Maarten van Vliet, 3. Theun van Vliet.
10km mannen 35+ 1. Evert de Graaf (37.53), 2. Rob Snijders, 3. Ton de Bruin.
5km mannen 35+ 1. Christian Crauwels (20.20), 2. Ron Brand, 3. Patrick Pannenkoek.
5km mannen 35- 1. Maarten Naaktgeboren (18.08), 2. Daniël van Schendel, 3. Tim van Bree.
5km vrouwen 35+ 1. Loes Lunen (20.10), 2. Monique Smith, 3. Irene Ludick.
5km vrouwen 35- 1. Merle de Zwart (20.10), 2. Britt Kramer, 3. Vivianne Stigt.

Mede dankzij de sponsoring van diverse bedrijven zal er veel geld resteren voor het goede doel van dit jaar: Running Blind.

Check Also

Bekervoetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag: TOGB – Berkel 13.00 uur BVCB – Alexandria’66 14.30 uur Soccer Boys – Xerxes/ …

Geef een reactie