zondag 15 september 2019 | week 37
Home » Nieuws » Berkel laat zich aftroeven door een gemotiveerd Soccer Boys

Berkel laat zich aftroeven door een gemotiveerd Soccer Boys

Kaartenfestival voor de thuisclub

Berkel laat zich aftroeven door een gemotiveerd Soccer Boys

Berkel en Rodenrijs – Wat als een heuse derby op de rol stond werd voor de toeschouwers een deceptie. Berkel begon sterk met de betere mogelijkheden. Soccer Boys nam na een half uur de leiding door een blunder in de Berkelse defensie. De Bleiswijkers namen het heft in handen en verzuimde de tweede helft de wedstrijd definitief op slot te gooien, waardoor de verkregen voorsprong tevens de verdiende eindstand werd.

Rien Kuyvenhoven

Berkel – trainer Jan van der Lugt was niet van plan met zijn ploeg freewheelend naar het einde van de competitie te gaan. “Ik wil vanmiddag zeker niet verliezen want dan heb je kans dat je zevende of achtste wordt. We mikken op een vierde plaats en dat is tevens de plek waar wij deze competitie volgens mij recht op hebben.”
Echter, de instelling van de Berkelse oefenmeester was, behoudens de eerste twintig minuten, niet in overeenstemming met die van zijn spelers. Want het moet gezegd worden, dat Berkel na de blunder van Leon Rensink (speelde onachtzaam terug op doelman Ken Stigt) wel een heel povere wedstrijd liet zien. Ferry Bross was het die het buitenkansje niet onbenut liet en de bal achter Ken Stigt schoof, 0-1.
En Berkel? De ploeg liet de bal soms wel aardig rondgaan. Maar de voorzetten van de zijkanten waren van zo’n mager gehalte, dat de thuisclub in het verdere verloop van de tweekamp geen doelkans meer kreeg. En daarom was het ook niet verwonderlijk, dat Soccer Boys uiteindelijk het meest aanspraak mocht maken op de drie te verdelen punten. Het was zoals Wilmar Zeelenberg het na afloop zei: “Soccer Boys had er gezien het veldoverwicht in de tweede helft zeker drie doelpunten bij moeten maken. En wees eerlijk, we hebben na die voorsprong bijna geen kans meer weggegeven”.

Kaarten

Berkel kreeg in het vervolg slechts één grote mogelijkheid op de gelijkmaker. En dat was nog voor de rust toen eerst de inzet van Bert van den Dool door Soccer Boys – doelman Mark Heintjes werd gekeerd en in de rebound schoot Jos Buitenhuis op de paal. Het tweede maar kleine kansje van Bart van den Dool in de tweede helft, voorlangs, zou gevolgd worden door betere mogelijkheden van de kant van Soccer Boys. Ferry Bross verzuimde voor de tweede maal de trekker over te halen. En de plaag voor de Berkelse defensie, Ruben van den Bosch, schoot hard in het zijnet toen hij de Berkelse defensie andermaal zijn hielen liet zien.
De strijd die af en toe best pittig was, werd door arbiter Aad Hilgersom uit Den Haag ‘opgesierd’ met negen gele kaarten voor de thuisclub. Trainer Jan van der Lugt kreeg na afloop ook nog rood, omdat hij duidelijk zijn ongenoegen hierover uitsprak.
Van der Lugt: “Nee, ik ben niet blij. Want deze man was vanmiddag niet capabel de wedstrijd in goede banen te leiden. En wat Berkel betreft, voor de rust hadden wij gezien de kansen moeten voorstaan. Maar als je zelf de kansen niet benut dan help je vanzelf je tegenstander in het zadel. We zijn niet resoluut in de zestien. Als je in ogenschouw neemt, dat aanvoerder Alex de Ronde als middenvelder het meest heeft gescoord deze competitie dan zegt dat voldoende.”
Collega Robert Linthorst glom van trots mede omdat zijn ploeg nu in de rangschikking Berkel voorbij is gestreefd. “Gezien de kansen die we kregen, hadden we de wedstrijd definitief moeten beslissen. Na het betere begin van Berkel hebben wij na het openingsdoelpunt gedomineerd. En bij Berkel kreeg de frustratie in de tweede helft de overhand. Aanstaande zaterdag nog een thuiswedstrijd tegen TAVV en dan kunnen we het seizoen positief afsluiten.”
Voor Berkel is het wonden likken de laatste competitiewedstrijd met een reeks schorsingen. En de vele kaarten die de thuisclub opliep, geeft stof tot nadenken.

Check Also

Weg van momenten op Open Monumentendag

Lansingerland - Zaterdag 14 september is het Open Monumentendag. Het thema van dit jaar is 'Plekken van Plezier'. Dit jaar zullen, naast de historische punten, ook culturele instanties hun deuren openen voor het publiek. Cultureel en Historisch Lansingerland bundelen hun krachten en organiseren een groot evenement genaamd 'Weg van momenten'. Dit evenement is een samenwerking tussen Bibliotheek Oostland, Jay's Place en de Historische Verenigingen in Lansingerland.

Geef een reactie