maandag 9 december 2019 | week 50
Home » Commentaar » Groeien en verbinden

Groeien en verbinden

Het station Lansingerland-Zoetermeer werd feestelijk geopend en betrokken partijen zoals het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, de NS, ProRail en Rover, vervoersmaatschappijen HTM en RET, en beide plaatselijke gemeenten pakten fors uit om er een feestje van te maken. Het project om trein, RandstadRail, bussen, automobilist en fietsers bij elkaar te brengen was binnen de afgesproken tijd gerealiseerd en binnen het beschikbare budget van € 75 miljoen! Een prestigieus project en de uitvoering had wel een onsje minder gekund, maar dan heb je ook een prachtig verkeersknooppunt.
Een paar honderd meter verderop ligt het viaduct met de HSL. Voor € 11 miljard scheuren daar internationale treinen voorbij. Dat project is nog steeds niet klaar en wordt almaar duurder. Intussen liggen die betonnen bak en dat viaduct wel dwars door ons leefgebied. We hebben er voortdurend de lasten van en niet de lusten. Een consortium dat wel geld op wil strijken en intussen niet doet waarvoor het wordt ingehuurd. Ongehoord, tòch?
Onvermijdelijk maken mijn gedachten een sprong naar de verkiezingen van deze week. Waar Brussel het knooppunt is en allerlei belangen samenkomen. Ook hier wil men groeien en verbinden.
Er zijn ook deelnemende partijen die alleen maar ter plaatse willen zijn om als een olifant door de porseleinkast te kunnen lopen.
U moet natuurlijk helemaal zelf weten op wie u gaat stemmen. Ik denk dat je door samen te werken tot voor iedereen acceptabele oplossingen komt en dán bouw je aan een toekomstbestendige en vreedzame samenleving.

Freek J. Zijlstra

Check Also

Het is een plaatje!

Ik wil u deze week attenderen op onze bedrijfspagina elders in deze krant. Te lezen …

Geef een reactie