woensdag 22 januari 2020 | week 04
Home » Algemeen » Mini-Roparun voor leerlingen Melanchthon Business School

Mini-Roparun voor leerlingen Melanchthon Business School

Mini-Roparun voor leerlingen Melanchthon Business School

Bleiswijk – Melanchthon Business School uit Bleiswijk houdt donderdag 23 mei een ‘mini-Roparun’ voor brugklassers. Het ingezamelde geld gaat naar het Roparun Team 40, dat deelneemt aan de Roparun en geld bij elkaar loopt voor de Daniel den Hoedkliniek.

Sjoerd Keizer

Het idee voor de mini-Roparun kwam van Mario de Koning. Hij doet dit jaar voor de tweede keer mee met de Roparun. “Ik heb eerst de Alpe d’HuZes gedaan, maar ik was toch meer een loper. Ik heb me toen aangesloten bij Team 40. Omdat mijn zoontje op Melanchthon Business School zit en leerlingen altijd projecten moeten afronden, dacht ik: dan is een mini-Roparun perfect.
Dat leek een lerares van de school ook een goed idee en zo is het eigenlijk gaan lopen. Het is voor ons als Team 40 ook een mooie gelegenheid om aan onze bekendheid te werken. Wij lopen ook mee en zullen de kinderen helpen. Wij hopen zo te laten zien wie wij zijn en zoveel mogelijk geld op te halen. Al is geld niet eens het belangrijkste; het is geen wedstrijd. Maar we willen wel zoveel mogelijk aandacht voor het bestrijden van die vreselijke ziekte kanker.”

Fantastische band

“In ons team heeft iedereen links of rechtsom te maken gehad met kanker”, gaat De Koning verder. “Zelf doe ik dit alles voor mijn zus. Dat geeft mij kracht. Toen ik vorig jaar meeliep met de Roparun, had ik echt zoiets van: wow, wat is dit zwaar. Maar mijn zus heeft jarenlang geleden, dan kan ik ook wel een paar uur kapot gaan.
Naast het feit dat het heel zwaar en slopend is om van Rotterdam naar Parijs te lopen, schept het ook een fantastische band. Je huilt en lacht met elkaar en je bent door het slaapgebrek natuurlijk heel emotioneel. Bij de mini-Roparun zal dat minder zwaar zijn, maar zullen de kinderen wel een fractie van die samenhorigheid meemaken.”

Bewuster

De kinderen kunnen zich laten sponsoren per afgelegde 1000 meter of met een vast bedrag. Bij restaurant ‘t Zeeltje zal een 1000 meter baan gebruikt worden. “Maar het gaat er niet om wie het meeste geld ophaalt, of de meeste meters af gaat leggen. Wij hopen dat iedereen rondom de school erover zal praten en dat iedereen nog bewuster wordt.
De reden dat de school ‘ja’ zei op het idee, heeft dan ook meerdere redenen. De kinderen zullen samen moeten werken omdat ze in teams zullen lopen, zijn gezond bezig en natuurlijk is het ook goed voor de maatschappelijke betrokkenheid van de school zelf. Kortom: het wordt een mooie dag.”

Check Also

Opperdepop Festival duurt dit jaar drie dagen!

Lansingerland - Tijdens de tweede editie van Opperdepop op donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 september 2020 zullen veel bekende namen het podium betreden. Ook culinair is er heel veel te beleven!

Geef een reactie