maandag 24 februari 2020 | week 09
Home » Algemeen » Circus Barani niet naar Lansingerland

Circus Barani niet naar Lansingerland

Bleiswijk – Circus Barani komt niet naar Lansingerland. De aanvraag voor een vergunning voor het circus kwam veel te laat waardoor de gemeente geen verantwoordelijkheid kan nemen voor de veiligheid van de bezoekers. Burgemeester Van de Stadt heeft daarom besloten geen vergunning te verlenen voor de komst van het circus.
“Door de late aanvraag is de tijd te krap om alle veiligheidscontroles dusdanig uit te voeren om de veiligheid van het evenement te kunnen waarborgen. Het is buitengewoon jammer voor de organisatoren van het circus, maar we waken ook over de veiligheid van onze jongste inwoners,” legt de burgemeester uit.
Het aanvragen van een vergunning voor een evenement dient minimaal vier weken voor de start van het evenement te gebeuren. Deze periode is nodig om te zorgen voor een integrale afstemming met alle veiligheidspartners. Lansingerland hoopt het circus in de toekomst wel te kunnen ontvangen en biedt hulp aan om een gedegen vergunningaanvraag tijdig te doen.

Check Also

“Ik streef ernaar alle spelers een rol te geven”

Lansingerland - Als er één vereniging in Lansingerland is die haar naam in de loop der jaren heeft gevestigd dan is het wel Toneelvereniging 't Foetligt. Al vele jaren brengt ze toneelstukken op de planken waar het publiek dol op is. Een avondje lachen doet de mens goed, want meestal zorgt de vereniging voor veel humor tijdens haar voorstellingen. Vrijdag 13 en zaterdag 14 maart speelt 't Foetligt de komedie in drie bedrijven 'Vreemde vogels en rare mensen'. De titel alleen al voorspelt weer een fijne toneelavond!

Geef een reactie