donderdag 20 februari 2020 | week 08
Home » Algemeen » Rolean en Magali verruilden Cuba voor Lansingerland

Rolean en Magali verruilden Cuba voor Lansingerland

Rolean en Magali verruilden Cuba voor Lansingerland

Berkel en Rodenrijs – Vlak na de Cubaanse revolutie gaven zij elkaar het ja-woord in zowel de kerk als het gemeentehuis van Havana: Rolean Nicolas Amador en Magali Brito Rodriguez. Zestig jaar later vieren zij hun diamanten bruiloft op maandag 13 mei in hun seniorwoning in Berkel en Rodenrijs.

Trees Borkus-Henskens

Hun dochter verruilde met man en kinderen haar geboorteland Cuba in de tachtiger jaren al voor Nederland toen haar man hier werkte. Ze woont inmiddels al weer heel wat jaartjes in Berkel en Rodenrijs en toen haar ouders op leeftijd raakten vond ze het fijn dat ze eveneens hierheen kwamen. Inmiddels 82 en 78 jaar, maar samen al ruim 15 jaar heel gelukkig hier.
De bruid laat trouwfoto’s van 60 jaar geleden zien: een knap koppel dat zo van de filmset gelopen zou kunnen zijn. Rolean en Magali kenden elkaar van school. Zij woonde in de stad Havana. Ze had een broer en haar vader was vrachtwagenchauffeur. Hij kwam uit een gezin met negen kinderen en groeide op buiten de stad op de boerderij van zijn ouders. Magali werkte na haar schoolperiode als secretaresse. Rolean hielp veel op de boerderij en werkte later als boekhouder op kantoor. Het paar kreeg twee dochters – waarvan er een in Florida woont – en vier kleinkinderen. Inmiddels hebben ze geen familie meer op Cuba wonen; die zijn allemaal verhuisd richting Florida of Spanje.

Tolk

De Berkelse dochter fungeert als tolk als burgemeester Pieter van de Stadt het jubilerende bruidspaar namens de gemeente komt feliciteren. Ze stralen en voelen zich vereerd met zijn komst. Maar, zo vertellen ze ook, ze zijn heel blij en gelukkig in Berkel en Rodenrijs. Waar vriendelijke mensen wonen, de meesten een baan hebben en… de bus op tijd rijdt en hen overal naar toe brengt! Ook maken ze regelmatig een uitstapje op de fiets.
De bruiloft wordt later gevierd; als de andere dochter overkomt uit Florida, zodat de familie weer even bijeen is. Maar maandagavond vierden ze het vast een beetje met een gezellig etentje dichtbij.

Check Also

“Ik streef ernaar alle spelers een rol te geven”

Lansingerland - Als er één vereniging in Lansingerland is die haar naam in de loop der jaren heeft gevestigd dan is het wel Toneelvereniging 't Foetligt. Al vele jaren brengt ze toneelstukken op de planken waar het publiek dol op is. Een avondje lachen doet de mens goed, want meestal zorgt de vereniging voor veel humor tijdens haar voorstellingen. Vrijdag 13 en zaterdag 14 maart speelt 't Foetligt de komedie in drie bedrijven 'Vreemde vogels en rare mensen'. De titel alleen al voorspelt weer een fijne toneelavond!

Geef een reactie