maandag 24 februari 2020 | week 09
Home » Lezersschrijven » Stop de bomenkap

Stop de bomenkap

Woensdagavond 8 mei heeft een moedige Tineke van der Knaap van de actiegroep “stop de bomenkap” ingesproken bij de commissie Ruimte van gemeente Lansingerland. Samengevat uitte ze haar zorg over de ongebreidelde houtkap, het verlies aan leefkwaliteit voor mens en dier en de nadelige gevolgen voor het klimaat. Fijn was te horen dat alle partijen haar zorg deelden. Helaas was de uitwerking anders. Wethouder Fortuyn vindt het geen probleem, de bomen zijn ziek en gevaarlijk en moeten weg. Ook al heeft de landelijke vereniging van Bos en Natuureigenaren daar een heel andere visie op. Een visie waaraan SBB nota bene aan mee heeft geschreven. Ook de veiligheid wordt door diezelfde landelijke vereniging veel en veel minder problematisch gezien. En ook die visie heeft SBB. Voorbijgegaan wordt ook aan het feit dat in de Broekpolder in Vlaardingen, nota bene door hetzelfde SBB, niet alles wordt gekapt maar alleen de werkelijk zieke bomen worden verwijderd! Onze wethouder vindt alle commotie ronde de kap maar onzin, er komt immers een “robuust bos met biodiversiteit (?)” een belevingseiland en bijenhotels voor terug. Wat die met bomen en een gezonde leefomgeving te maken hebben zegt niemand veel. De commissie ging hier ook allemaal aan voorbij, een beetje schouderophalend werd gesteld dat ze er ook geen verstand van hadden…
Nee commissie, luister naar de burgers en informeer jezelf. De burgers hebben niet gevraagd om een nieuw en robuust bos, wat dan ook moge zijn. Ook bijenhotels staan niet op het verlanglijstje. Lees de landelijke protocollen en kap alleen wat werkelijk ziek is. Bos heeft tijd nodig, omvormen naar andere inzichten doe je in hetzelfde tempo en met overleg. Burgers willen geen kale vlaktes met de belofte dat er over vijftig jaar iets moois staat. Zorg voor een “Leefbaar” woongebied.

J. Verburg
Bleiswijk

Check Also

Kleingeld

Goedenmorgen. Dag meneer, waarmee kan ik u helpen? Ik wil wat geld storten op mijn …

Geef een reactie