zondag 15 september 2019 | week 37
Home » Algemeen » Bezoekvrijwilligers gezocht

Bezoekvrijwilligers gezocht

Lansingerland – Welzijn Lansingerland is op zoek naar inwoners die goed kunnen luisteren en invoelen. Deze bezoekvrijwilligers worden ingezet om hun kwaliteiten in te zetten voor inwoners die door een mantelzorger verzorgd worden of voor mensen die alleen wonen. De te bezoeken mensen kunnen last hebben van dementie, lichamelijke ziekten of ouderdomsbeperkingen. Tijdens het bezoek kan aandacht gegeven worden door samen te wandelen, te zingen of fotoboeken te bekijken. Dit lijkt zo gewoon maar wordt door deze groep mensen als bijzonder prettig ervaren. Belangstellenden die naast de genoemde kwaliteiten ook rustig, niet gauw van slag zijn en doortastend in hun handelen, kunnen zich aanmelden. Zij krijgen scholing en begeleiding voor zij aan de slag gaan.
Graag contact opnemen met Welzijn Lansingerland, Maria Boersma: cih@swsl.nl of via 010 – 522 5545. Meer informatie: www.welzijnlansingerland.nl.

Check Also

Verdriet en blijdschap gaan hand in hand bij SamenLoop voor Hoop

Lansingerland - Het was voor de eerste keer, maar gezien de vele mooie en positieve reacties waarschijnlijk niet de laatste; de SamenLoop voor Hoop die zowel zaterdag 7 als zondag 8 september het evenemententerrein naast het zwembad vulde met duizenden Lansingerlanders en familieleden. Ze kwamen allemaal voor hetzelfde: samen de emoties beleven die bij kankerpatiënten, ex-patiënten en naasten leven. Het werd een weekend van samen herdenken, steunen en vieren van het leven.

Geef een reactie