maandag 24 februari 2020 | week 09
Home » Sport » CVV Berkel heeft nieuwe lichting jeugdtrainers

CVV Berkel heeft nieuwe lichting jeugdtrainers

CVV Berkel heeft nieuwe lichting jeugdtrainers

Berkel en Rodenrijs – CVV Berkel is een club die investeert in haar leden. Op vrijdag 10 mei hebben twaalf jeugdtrainers hun certificaat Jeugdvoetbal Trainer-Coach gehaald onder begeleiding van Cor den Daas, hoofd Jeugdopleiding. Hiermee krijgt het jeugdvoetbal binnen CVV Berkel een kwaliteitsimpuls.

De Technische Commissie (TC) is verantwoordelijk voor het technisch beleid en het ondersteunen van de trainers. Daarom heeft de TC de cursus Jeugdvoetbal Trainer-Coach (JVTC) aangeboden. Cor den Daas is verbonden aan CVV Berkel en een officiële KNVB-opleider. Tijdens vijf cursusavonden werd theorie vooral gecombineerd met praktijk; tenslotte moet het op het veld gebeuren. Iedere avond was een jeugdteam beschikbaar waarmee ‘geoefend’ kon worden. Soms lag de nadruk op het coachen, soms moest een training gegeven worden. De cursisten zijn enorm enthousiast over de cursus JVTC.
Cursist Dave Kroon: “Je leert vooral situaties herkennen, waardoor je de training of coaching kunt aanpassen. Herkennen en handelen zijn voor mij de winstpunten van deze cursus.” Ook cursist Martin van de Kaaij heeft veel aan de training gehad: “Het is fijn om te ontdekken dat je niet de enige bent die trainen en coachen soms lastig vindt. Je leert veel van elkaar en we kunnen elkaar goed helpen.” KNVB-opleider Cor den Daas: “Wat ik superleuk vind om te zien is dat er ook vriendschappen ontstaan. Ze zoeken elkaar op in het clubhuis, vragen elkaar om advies en gaan af en toe wedstrijden van elkaar bekijken. Daar geniet ik enorm van.”
Voorzitter Boris Wezenberg gaf aan dat CVV Berkel al een paar jaar bezig is om de club een kwaliteitsimpuls te geven. “We werken er allemaal hard aan, maar dat gaat met kleine stappen. De cursus JVTC is daar een mooi voorbeeld van. Ik ben
trots dat deze trainers geïnvesteerd hebben in zichzelf, maar ook in het jeugdvoetbal van CVV Berkel. Ik hoop echt dat volgend seizoen weer zo’n enthousiaste groep trainers de cursus gaat volgen.” De TC heeft al aangegeven de cursus volgend seizoen weer aan te bieden. Data en aantal plaatsen worden verderop in het jaar op de website en facebook gepubliceerd.

Check Also

Enthousiasme maakt mooi evenement van Lansingerland Run

Berkel en Rodenrijs - Wat verleden jaar als een probeersel begon, staat nu stevig in de schoenen. De Lansingerland Run had vorig jaar al een aantrekkingskracht met ruim veertienhonderd lopers. De editie van zondag 16 februari moet de organisatie tot tevredenheid hebben gestemd. Met het bordje 'uitverkocht' trokken 2500 deelnemers de 'stoute' schoenen aan. Beginners en geoefende lopers en vooral ook jeugd stonden aan de start.

Geef een reactie