maandag 24 februari 2020 | week 09
Home » Sport » Voetbal TOGB (zo) – Hillegersberg: 5-2

Voetbal TOGB (zo) – Hillegersberg: 5-2

Berkel en Rodenrijs – TOGB begon zondag in de vertrouwde samenstelling aan het duel. Het niveau in de eerste helft was van beide kanten matig, waarbij de gasten lieten zien ook tot goed voetbal in staat te zijn. Beide teams waren slordig aan de bal, waardoor er veel balverlies ontstond. De wedstrijd gaf weinig kansen te zien. Ook omdat beide keepers goed handelden. Aan het eind van het eerste bedrijf sloeg TOGB toe. Vijf minuten voor rust was het Martin La Cruz die de score wist te openen, 1-0.
La Cruz was vlak voor de rust de Rotterdamse verdediging te snel af en werd binnen de zestien onderuit gehaald. Scheidsrechter Parmessar kende TOGB een strafschop toe. TOGB – aanvoerder Vince Luyken zag dat doelman Van der Leer een hoek koos en schoot de bal in de andere hoek binnen, 2-0.
Hillegersberg bracht de spanning vroeg in de tweede helft terug door de 2-1 te scoren. Kort daarna hadden de Rotterdammers de mogelijkheid op de gelijkmaker. De prima reagerende Jesper Stijnman stond echter succes in de weg. Uit een corner was het TOGB dat de marge weer op twee kon brengen. De afgeslagen bal kwam voor de voeten van Jay Zandbergen die de bal met een lob in de hoek deponeerde, 3-1. Hillegersberg liet ook de tweede helft soms goed voetbal zien en zag kans doelman Stijnman nog een keer te passeren, 3-2.
TOGB – trainer Ermes wisselde Den Uijl voor Heintjes en Assaiah maakte plaats voor Van der Burg. Het tempo ging verder omhoog en het was wachten op meer doelpunten. Ian Bakker was bij een TOGB uitval Hillegersberg verdediger Van Oeveren en doelman Van der Leer de baas en kon de 4-2 laten aantekenen. Martin La Cruz zou andermaal nog een keer doeltreffend uithalen, 5-2.

Check Also

Enthousiasme maakt mooi evenement van Lansingerland Run

Berkel en Rodenrijs - Wat verleden jaar als een probeersel begon, staat nu stevig in de schoenen. De Lansingerland Run had vorig jaar al een aantrekkingskracht met ruim veertienhonderd lopers. De editie van zondag 16 februari moet de organisatie tot tevredenheid hebben gestemd. Met het bordje 'uitverkocht' trokken 2500 deelnemers de 'stoute' schoenen aan. Beginners en geoefende lopers en vooral ook jeugd stonden aan de start.

Geef een reactie