maandag 9 december 2019 | week 50
Home » Advertorial » Verkeerscentrum.nl voelt zich thuis in Lansingerland

Verkeerscentrum.nl voelt zich thuis in Lansingerland

Verkeerscentrum.nl voelt zich thuis in Lansingerland

Berkel en Rodenrijs – Sinds kort is de Berkelse Poort tussen Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs enkele nieuwe bedrijven rijker waaronder Verkeerscentrum.nl voor Zoetermeer & Lansingerland. Het bedrijf – dat Arjan van Holsteijn en zijn partner Johanna van Zwol in 2004 overnamen – zocht en vond een fraaie locatie in de onlangs gerealiseerd bedrijfsgebouwen naast de brandweerkazerne.

Het Verkeerscentrum bestaat al bijna veertig jaar en heel wat kandidaten hebben inmiddels hun rijbewijs bij de rijschool gehaald. Niet alleen voor de auto, maar tevens voor zowel de motor als de scooter. Tot voor kort oriënteerden Arjan en Johanna en hun zes rij instructeurs zich met name op belangstellenden uit Zoetermeer en Benthuizen, maar van lieverlee was het bedrijf aan uitbreiding toe. Een examinator van het CBR maakte Arjan erop attent dat Lansingerland een mooie uitbreiding zou kunnen vormen naast de bestaande locatie in Zoetermeer. Inmiddels is de naam van de rijschool uitgebreid naar Verkeerscentrum.nl Zoetermeer & Lansingerland.

CBR

De kandidaten die zich melden voor autorijlessen worden door de instructeur opgehaald, waarna ze de lessen volgen. Het landelijk gemiddelde ligt op 45 uur. BE lessen (auto met aanhanger) worden ook vanuit Zoetermeer aangeboden; vaak via een dagcursus of tweedaagse cursus. De klanten voor motor- of scooterlessen komen naar het Verkeerscentrum aan de Berkelse Poort toe. De motorrijder krijgt zowel de kleding als de helm in bruikleen tijdens de lessen. Landelijk ligt bij de motorrijders het gemiddelde op 30 uur om zowel het AVB als AVD examen af te kunnen leggen. De scooterrijder heeft meestal aan 5 uur voldoende, verspreid over twee dagen. In alle gevallen moet eerst een theorie examen worden afgelegd bij het CBR. De locatie Zoetermeer van het Verkeerscentrum beschikt over een theorielokaal, maar de meeste leerlingen maken gebruik van internet om de theorie onder de knie te krijgen. Wel heeft het centrum boeken en leermiddelen te koop. Privélessen behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Angst

Johanna helpt ook rijbewijsbezitters die rijangst hebben ontwikkeld; zij is opgeleid door Rijangstlabel als rijangstcoach. Er is een grote groep van ruim een miljoen mensen die een vorm van rijangst heeft, dus dat is een mooie en dankbare uitbreiding op het huidige werk om deze groep mensen weer op weg te helpen.
Omdat het CBR zich ook in Zoetermeer gevestigd heeft hoeven de kandidaten die willen afrijden niet meer naar Rijswijk of Barendrecht toe; ze kunnen nu dichtbij in buurgemeente Zoetermeer terecht voor het praktijkexamen (niet voor het theorie examen). Het theorie examen kunnen ze via internet zelf inboeken bij het CBR, maar het praktijkexamen wordt via de rijschool aangevraagd.

Inmiddels voelen de medewerkers van het Verkeerscentrum zich ook in Lansingerland al helemaal thuis. Ze hebben er geen moment spijt van gekregen hun werkgebied uitgebreid te hebben met de kernen Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs.

Check Also

Fource Logistics komt naar Oudeland

Berkel en Rodenrijs - Met het plaatsen van de handtekeningen bekrachtigden betrokkenen de komst van een modern en duurzaam distributiecentrum (DC) voor Fource Logistics aan de Marconisingel op bedrijventerrein Oudeland. Nadat deze feestelijke handeling maandagmiddag 2 december had plaatsgevonden kon de bouw een dag later van start.

Geef een reactie