zaterdag 25 januari 2020 | week 04
Home » Sport » Berkel tegen Soccer Boys moet een feestje worden

Berkel tegen Soccer Boys moet een feestje worden

Berkel tegen Soccer Boys moet een feestje worden

Lansingerland – Als voor komende zaterdag de derby tussen Berkel en Soccer Boys op stapel staat zijn er voor beide ploegen geen grote belangen meer in deze competitie. Echter wat voor beide ploegen nog wel telt, is de vraag wie op de hoogste plaats zal eindigen in de Tweede klasse C. Zaterdag moest Soccer Boys een veer laten tegen het bezoekende Velo, 1-2. Berkel daarintegen liet SC Monster kansloos in een uitwedstrijd, 1-3. Om de sfeer op het Berkelse sportpark Het Hoge Land te verhogen zullen er diverse activiteiten plaatsvinden. Zo zullen DJ Tim Koetsier en de Berkelse zangeres Iris de Schepper van zich laten horen.

Rien Kuyvenhoven

Berkel was in Monster effectiever dan de tegenstander en het wachten was dan ook op een Berkels doelpunt. Die viel in de eerste helft van de voet van Alex de Ronde, maar daaraan vooraf ging een fout van de laatste man van de thuisclub. Vlak voor rust was het Jordi van Maanen die de Monsterse defensie op het nippertje redde door de bal weg te jassen voordat Berkel nogmaals zou toeslaan.
Na de rust een zelfde spelbeeld. Monster drong aan, Berkel maakte gebruik van de daardoor ontstane ruimte. Niet begrijpend voor iedereen was de rode kaart voor een speler van Monster. Waarom scheidsrechter Duindam deze zeer omstreden beslissing nam, ontging vriend en tegenstander, want van alle kanten (ook van Berkelse zijde op de tribune) klonk er groot onbegrip.
De overigens toch net iets betere Berkelse voetballers moesten lang op een tweede doelpunt wachten. Luke Zuijderwijk werd door Berkel-trainer Jan van der Lugt alsnog in het veld gebracht. Dit bleek uiteindelijk een goede wissel toen deze zich met twee doelpunten alsnog wist te onderscheiden.

Soccer Boys miste tegen de Wateringse ploeg te veel ervaring om een vuist te kunnen maken. Schorsingen en ziekte waren hiervan de oorzaak. Hoewel de wedstrijd het aanzien volkomen waard was door sterke inbreng van de invallers, kwam de thuisclub toch voor rust op een 0-1 achterstand door een aanvaller van Velo die alleen voor de Soccer Boys sluitpost kwam te staan. De tweede helft was zwak verdedigen bij de Bleiswijkers er de oorzaak van, dat de 0-2 op het scorebord kwam. Wim Sangers redde de eer voor Soccer Boys met een doelpunt voor Soccer Boys. In de slotfase werd de thuisclub nog een strafschop onthouden.

Mooie pot

Beide trainers kijken met een tevreden gevoel terug op deze competitie waar beide ploegen zich toch ruim voor het slot van de competitie veilig wisten te spelen.
“Ja, voor beide is het seizoen eigenlijk klaar”, weet ook Soccer Boys-trainer Robert Linthorst. “We moeten er beide voor zaterdag een mooie pot van zien te maken. Ik weet ook zeker dat onze ploegen van elkaar willen winnen. Ik hoop en heb er goede moed op dat we zaterdag weer compleet kunnen aantreden. Het is gewoon, ondanks dat er geen grote belangen meer zijn, een wedstrijd waar we naar uitkijken.”
Berkel-trainer Jan van der Lugt kijkt eveneens tevreden terug op de competitie waarin zijn ploeg zich door een sterke laatste periode vroeg veilig wist te spelen. “Dus laten we er zaterdag met twee ploegen uit Lansingerland een mooie dag van maken. Ik heb vernomen, dat de club diverse activiteiten heeft georganiseerd waarbij we natuurlijk hopen op mooi weer en veel voetballiefhebbers uit de regio.”

Check Also

TOGB start nieuw G-team jeugd

TOGB start nieuw G-team jeugd Berkel en Roderijs – Binnenkort start TOGB voetbal met een …

Geef een reactie