dinsdag 15 oktober 2019 | week 42
Home » Nieuws » Wie worden de nieuwe jonge Talenten van het jaar?

Wie worden de nieuwe jonge Talenten van het jaar?

Wie worden de nieuwe jonge Talenten van het jaar?

Lansingerland – Voor de vierde editie van het Talentenbal, dat op 8 juli door de gemeente wordt georganiseerd, kunnen tot en met 20 mei nog jonge sport- en cultuurtalenten worden aangemeld.

Trees Borkus-Henskens

Het Talentenbal 2019 vindt plaats op maandag 8 juli in Theater ’t Web in Bleiswijk. Tijdens deze feestelijke avond worden Lansingerlandse talenten tot en met 17 jaar uit de Sport – én Kunst & Cultuur sector door de wethouder Sport en Cultuur gehuldigd.
Voor dit Talentenbal vragen wij iedereen – ouders, familie, mensen van een club, vereniging of organisatie, trainers, coaches, docenten – om talenten te nomineren voor de titel Sporttalent van het Jaar of Cultuurtalent van het Jaar. Het is mogelijk om meerdere talenten te nomineren; dit kan tot en met maandag 20 mei via de site van de gemeente.

Nominatievoorwaarden

Talent is een breed begrip. Het talent moet in Lansingerland wonen, maar mag wel zijn/haar hobby uitoefenen buiten Lansingerland. Daarnaast mag de kandidaat niet ouder zijn dan 17 jaar. Tijdens het Talentenbal 2019 worden maar liefst vier prijzen uitgereikt. Zowel de vakjury als de publieksjury kiezen een Sporttalent van het Jaar en een Cultuurtalent van het Jaar.
Evenals eerdere jaren plaatst de gemeente alle genomineerden in een peiling op de website. De peiling staat open van maandag 10 juni tot en met maandagmiddag 24 juni 12.00 uur. Inwoners van Lansingerland, vrienden en familie, kunnen via deze peiling hun stem uitbrengen op hun favoriete talent. De genomineerde met de meeste stemmen wint de publieksprijs Sporttalent van het Jaar of Cultuurtalent van het Jaar. Naast de publieksprijs is er een vakjury. De vakjury bestaat uit onafhankelijke juryleden uit de Sport én Kunst & Cultuur sector: dit jaar naast de winnaars van vorig jaar Tom Brugman en Saartje Langstraat tevens Ruud van Os (RTV Rijnmond) en Mark Boninsegna (Gemeentedichter). De genomineerde die de hoogste waardering van de vakjury krijgt, wint ook de titel Sporttalent van het Jaar of Cultuurtalent van het Jaar.

Talent

Tom (inmiddels 17) werd vorig jaar aangemeld door zijn moeder; als een echt voetbaltalent. “Hij moet meer worden afgeremd dan gestimuleerd! Er is altijd een bal in de buurt.” Zelf vult Tom lachend aan: “Als klein kind was ik al altijd aan het voetballen. En nog steeds als ik thuis kom is het ‘bal oppompen en voetballen’. Nu even niet, want ik moet eindexamen doen, maar daarna…”
Na een jaar in de mini F meegespeeld te hebben bij BVCB verruilde Tom die Hoekse club voor Sparta en vervolgens Feyenoord. Volgend seizoen stapt hij over naar een andere club die hem meer perspectief biedt. Voor zijn opleiding koos hij de havo op het Thorbecke in Rotterdam waar topsport- en topdanstalenten hun schoolopleiding optimaal kunnen combineren met hun trainingen.
“Voetballen is het leukste wat er is. Je moet er wel op letten dat je het plezier uit de sport kunt halen.” Toen hij vorig jaar gekozen werd als Sporttalent van het jaar werd hij daarna met name door veel bekenden aangesproken en was hij even ‘bekende Hoeksenaar’. Hij raadt iedereen aan: “Ga lekker sporten met je vrienden, muziek maken, dansen; het maakt niet uit, maar geniet en maak plezier met elkaar.”

Check Also

Indoorfestival DAKERAF voor jongeren Lansingerland

Lansingerland - Met ‘Pubers in de Spotlight’ richt de gemeente Lansingerland zich op een positieve manier op jongeren in Lansingerland. Om hier voor jongvolwassenen een nog prettigere plek te maken om te wonen, leven en zich te ontwikkelen, waarbij wordt geluisterd naar en samengewerkt met de jongeren zelf.

Geef een reactie