vrijdag 19 juli 2019 | week 29
Home » Advertorial » Majlen verruilt keurslager voor onderzoek en het onderwijs

Majlen verruilt keurslager voor onderzoek en het onderwijs

Majlen verruilt keurslager voor onderzoek en het onderwijs

Berkel en Rodenrijs – Nog een paar weken en dan moet Keurslagerij Lansingerland uit Berkel Centrum het de zaterdagen zonder de vertrouwde en enthousiaste zaterdaghulp Majlen Dilweg gaan stellen. Pas 23 jaar jong en toch al tien jaar actief bij de slager.

Trees Borkus-Henskens

“Ze stond tien jaar geleden hier voor de deur kinderen te schminken tijdens een centrumactiviteit,” kijkt slager Leon terug. “We werden verrast door haar enthousiasme en spontaan reageerden we daarop met een ‘kun je niet bij ons komen werken!’. En ze zei ‘ja’. Alles wat ze doet wil ze ook goed doen; het maakt niet uit wat het is. En dat allemaal op een heel natuurlijke wijze. Zowel met de producten als de omgang met klanten en collega’s; ze straalt en doet het met plezier.”
Majlen kwam in een tijd dat ze aan het begin van haar studie stond. Ze maakte het VWO af aan het Wolfert Lyceum (waar ze zelf nu tijdelijk les geeft) en studeerde vervolgens aan de Universiteit Leiden cum laude af in Master Scheikunde. Tot haar verrassing werd ze gevraagd scheikundig promotie onderzoek te gaan doen; met als doel een pad te bewandelen naar nieuwe geneesmiddelen. Bovendien gaat ze onderwijs geven bij de universiteit.
Lachend: “Ik vind het heel leuk om hier in de winkel te werken; inmiddels met veel verschillende collega’s waar de slagers – en dat vind ik een hele kunst – steeds weer een goed team van weten te vormen. Ja, ik vind het jammer weg te gaan, maar er wacht een mooie, nieuwe uitdaging waar ik me de komende vijf jaar fulltime mee ga bezig houden.” Maar ze weet ook: “Met drukke dagen kan de slager altijd bellen!”

Check Also

Zalando biedt 1500 werkplaatsen op voormalige veilinglocatie

Bleiswijk - Voor de bouw van een fulfilment center met een vloeroppervlak van 140.000 vierkante meter zal het voormalige terrein van FloraHolland worden herontwikkeld. Het gebouw wordt de meest geautomatiseerde locatie binnen het netwerk van Zalando en zal daarnaast op de middellange termijn 1500 banen creëren. De eerste pakketten worden naar verwachting in de zomer van 2021 vanuit Bleiswijk geleverd.

Geef een reactie