zondag 15 september 2019 | week 37
Home » Algemeen » Directeur ELM zet ‘robijn’ achter zijn naam

Directeur ELM zet ‘robijn’ achter zijn naam

Directeur ELM zet ‘robijn’ achter zijn naam

Kruisweg – In alle vroegte werd Wouter van de Vendel donderdagochtend 9 mei compleet verrast door zijn medewerkers. Die hadden de kalender goed bijgehouden en geconstateerd dat hun directeur die dag precies 40 jaar werkzaam was bij het bedrijf aan de Kruisweg. Dat robijnen jubileum moest gevierd worden!

Trees Borkus-Henskens

De tafel stond gedekt voor een feestelijk ontbijt en ook het grote bord voor de deur met daarop een toepasselijke tekst – een leuke gewoonte van ELM als er iemand jubileert of iets anders te vieren heeft – ontbrak ook deze dag niet. Koffie en gebak zouden later volgen, evenals de felicitaties die Wouter in de loop van de dag ontving.

Landbouwtractoren

Wouter begon zijn loopbaan nadat hij de opleiding voor automonteur had afgerond. Toen hij in 1977 bij ELM van start ging besloot hij zich ook verder te gaan specialiseren in de aanpak van landbouwtractoren. Dat lukte hem aardig en zo werd hij eerste monteur landbouwmechanisatie en werkte hij met plezier in de werkplaats aan de trekkers en machines die de agrariërs uit de wijde omgeving met een gerust hart achterlieten. “We werkten toen nog met een klein koppeltje en inmiddels is dat gegroeid naar boven de tien; waaronder nog één collega uit die tijd.” Wouter vertelt dat hij het goed naar z’n zin had, maar in 1985 toch besloot eens bij een ander bedrijf te gaan kijken. Dat hield hij negen maanden vol; toen streek hij weer neer aan de Kruisweg. “Ik mocht – toen ik vertrok – de sleutels houden. ‘Als je eens iets nodig hebt’ zei mijn toenmalige baas. Hij had er het volste vertrouwen in (en daar kreeg hij gelijk in): ik had spijt en kwam terug als werkplaatschef.”

Mede eigenaar

Begin negentiger jaren werd Wouter mede eigenaar samen met Kees de Regt en Klaas Hordijk (die in 1998 stopte). Toen Kees in 2004 overleed nam zijn zoon Sander zijn plek over.
“ELM is een bekende naam in de landbouwmachinebranche. We hebben twee verschillende takken: de graafmachines en de landbouwmechanisatie. Maar op een gegeven moment barstten we hier uit de voegen en daarom werd besloten om er een andere locatie bij te zoeken. Die werd gevonden in Waddinxveen waar Sander vanaf november 2018 verder ging met de afdeling graafmachines van ELM. Mijn hart ligt bij de tractoren en inmiddels werken er ook al twee zonen van mij in het bedrijf mee. De beide takken van het bedrijf hebben nu weer ruimte om verder te groeien!”

Check Also

Verdriet en blijdschap gaan hand in hand bij SamenLoop voor Hoop

Lansingerland - Het was voor de eerste keer, maar gezien de vele mooie en positieve reacties waarschijnlijk niet de laatste; de SamenLoop voor Hoop die zowel zaterdag 7 als zondag 8 september het evenemententerrein naast het zwembad vulde met duizenden Lansingerlanders en familieleden. Ze kwamen allemaal voor hetzelfde: samen de emoties beleven die bij kankerpatiënten, ex-patiënten en naasten leven. Het werd een weekend van samen herdenken, steunen en vieren van het leven.

Geef een reactie