dinsdag 15 oktober 2019 | week 42
Home » Nieuws » Met dank aan al die mensen die voor onze veiligheid zorgen

Met dank aan al die mensen die voor onze veiligheid zorgen

Veiligheidsdag 2019 perfect georganiseerd

Met dank aan al die mensen die voor onze veiligheid zorgen

Berkel en Rodenrijs – Dat het zonnetje een groot aandeel had in het bezoekersaantal, behoeft geen betoog, maar de Veiligheidsdag 2019 op zaterdag 11 mei kan zéker als zeer geslaagd worden beschouwd, mede dankzij de inzet van de vele hulpdiensten én niet te vergeten (de ambtenaren van) de gemeente Lansingerland die deze dag perfect had georganiseerd. Hoewel er eerst nog een schraal windje stond, kwamen al snel vele bezoekers naar de ‘Plaats Delict’, want ook de Hermandad was met veel mensen en materiaal aanwezig op deze dag. Je kon zelfs plaatsnemen in de arrestantenbus.

John Hofman

De Veiligheidsdag werd gehouden nabij zwembda De Windas. Burgemeester Pieter van de Stadt opende deze bijzondere dag, bijgestaan door een inwoner in een bijzonder kostuum. Het bleek wijkagent Herman Gevaart te zijn, met wie kinderen op de foto konden. Een bijzondere dag, omdat men als inwoner van Lansingerland weer eens kon kennismaken met de vele hulpdiensten die in onze gemeente actief zijn en voor uw veiligheid op welk gebied dan ook zorgen.
Verbazing bij veel bezoekers wekte het grote aantal aanwezige diensten. Je kon het zo gek niet bedenken of het was er deze dag: brandweer, Buurttoezicht, BOA’s, EHBO, politie, een kraam van Youz waar de vele soorten drugs die anno 2019 in omloop zijn, werden getoond als waarschuwing voor met name de jeugd, ambulancedienst, GGD, te veel om op te noemen. Bij iedere kraam stonden medewerkers om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.
Ook inbraakpreventie kreeg alle aandacht. Zo demonstreerde Buurttoezicht een videosysteem met vier camera’s die de situatie rond uw woning goed in de gaten houdt. Natuurlijk, daar zit een kostenplaatje aan vast, maar als uw kostbare camera of gouden ring gestolen wordt, bent u al meer kwijt!

Jeugd

Zeer positief was, dat ouders zaterdag massaal hun kind(eren) meenamen. Hoe eerder ze kennis nemen van alles wat met hun veiligheid heeft te maken, hoe beter. Voor hen was er ook van alles te doen. Hele rijen stonden er bij het uitdelen van suikerspinnen, zo ook bij de kraam waar ze zich konden laten schminken. Bij de EHBO-stand kon men oefenen in het reanimeren en de politie was deze dag bij de jeugd de allerbeste vriend: kinderen mochten op de grote motorfiets zitten, plaatsnemen in de arrestantenbus of ze kregen een bouwplaat om een politieauto in elkaar te knutselen. De hele dag konden kinderen een ritje meemaken in een politiebusje. Prachtig vonden de kinderen al die sirenes. Er werden nieuwe, lege groenteblikken uitgedeeld met als tip: doe daar uw autosleutels in, dan kan de code van buitenaf niet worden ‘gekraakt’. Overigens kunt u nog zo’n gratis blik ophalen bij het politiebureau, maar op is op. Dat de brandweer inmiddels over veel fantastisch materiaal beschikt om een brand te blussen en levens te redden maakte veel indruk. Een politiehelicopter bracht door een paar rondjes boven het evenemententerrein te maken, een ‘groet’ aan alle bezoekers. Een geweldige Veiligheidsdag die ons lang bij zal blijven en voor herhaling vatbaar is

Check Also

Indoorfestival DAKERAF voor jongeren Lansingerland

Lansingerland - Met ‘Pubers in de Spotlight’ richt de gemeente Lansingerland zich op een positieve manier op jongeren in Lansingerland. Om hier voor jongvolwassenen een nog prettigere plek te maken om te wonen, leven en zich te ontwikkelen, waarbij wordt geluisterd naar en samengewerkt met de jongeren zelf.

Geef een reactie