maandag 24 februari 2020 | week 09
Home » Lezersschrijven » (ver)Gunning standplaats bloemenkiosk

(ver)Gunning standplaats bloemenkiosk

Wie kent deze bloemenkiosk in het centrum van Berkel en Rodenrijs niet! Een altijd mooi verzorgde uitstalling van een diversiteit aan prachtige boeketten, planten en bossen bloemen. Een lust voor het oog. De altijd goed geluimde Martin en Paul, de bloemenjongens van ons centrum, ons dorp. Zij staan al jaren in ons centrum, altijd trouw aan hun cliënten, door weer en wind en altijd goedlachs en cliëntgericht. Wat zou het centrum van Berkel en Rodenrijs zonder de bloemenkiosk Steentjes moeten?
Gemeente Lansingerland had in alle wijsheid besloten om ons centrum van een heel mooi plein te voorzien. Dat hield o.a. in dat bloemenkiosk Steentjes vrijbaan moest maken voor de grootse plannen van de gemeente betreffende de metamorfose van het plein. Martin en Paul kregen een vervangende standplaats toegewezen en wel bij De Vis/AH. Het was ook daar weer een lust voor het oog de bloemenkiosk te zien staan op die plek. Ook Martin en Paul waren er dik tevreden mee. Zij hadden een mooie plek op het plein moeten opgeven, maar deze plek beviel hen prima. Appeltje eitje zou je denken, maar helaas dacht de gemeente daar toch anders over.
Reeds vanaf de “inspraak” procedures hebben Martin en Paul gevochten als leeuwen voor een goede, vervangende definitieve standplaats. Waarom laat deze te nemen beslissing door de gemeente zo lang op zich wachten? Waarom wordt er zo gesold met hardwerkende ondernemers in ons dorp? Waarom kregen zij weer een (voorlopige) plek toegewezen bij het carillon en naast de fontein (wie bedenkt dit…?). Waarom is de tijdelijke standplaats bij De Vis/AH niet simpelweg omgezet in de vaste standplaats voor Martin en Paul?
Waarom, waarom, waarom?????
De opzet van de gemeente was van begin af aan duidelijk: geen “marktkraam-vervuiling” op het nieuwe plein. Prima, maar enige inzet van de gemeente om deze ondernemers hun boterham te laten verdienen lijkt erg ver te zoeken. Het getreuzel tot besluitvorming van de gemeente duurt al meer dan een jaar, het duurt maar voort!
Kom op gemeente, toon ballen en laat zien dat u uw/onze ondernemers in het centrum een warm en goed hart toedraagt. Wat is het centrum zonder goede, hardwerkende ondernemers? Geef Martin en Paul hun welverdiende definitieve standplaats bij De Vis/AH.

S.G. Weeda-van der Hoek
Berkel en Rodenrijs

Check Also

Kleingeld

Goedenmorgen. Dag meneer, waarmee kan ik u helpen? Ik wil wat geld storten op mijn …

Geef een reactie