donderdag 27 juni 2019 | week 26
Home » Algemeen » Ook molen De Hoop doet mee aan Nationale Molendag

Ook molen De Hoop doet mee aan Nationale Molendag

Ook molen De Hoop doet mee aan Nationale Molendag

Zoetermeer – Honderden molens in Nederland zijn het komend weekend open voor bezoek. De Nationale Molendag is een mooie gelegenheid om te ontdekken wat molens doen. Op de website https://www.molens.nl/nationalemolendag/ is een totaaloverzicht van de opengestelde molens te vinden.

Nederland heeft molens in allerlei soorten en maten én functies. Van kleine ‘spinnenkoppen’ tot grote stellingmolens, houten standerd- en wipmolens, achtkante grondzeilers en ronde stenen molens enzovoort. Dat molens graan kunnen malen en water kunnen verplaatsen is bij menigeen bekend. Maar in ons land staan ook houtzagers, pelmolens (waar gerst tot gort wordt gepeld) en oliemolens, waar olie uit lijnzaad wordt geslagen. Elke molen is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Water pompen, olie persen, hout zagen of graan malen. Dat laatste is te zien in molen De Hoop aan de Eerste Stationsstraat 37a in Zoetermeer.
Om 11.00 uur openen de deuren van deze molen. Een bekertje koffie of thee staat klaar met een proeverij van zelfgebakken lekkernijen. Deze proeverij is mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers, die belangstellenden ieder weekend met een blij gezicht welkom heten in de molenwinkel. Er zijn pannenkoeken voor de kinderen en daarbij zal de limonade niet ontbreken. Ook staan rondleiders klaar.
Het programma is om 16.00 uur afgelopen. Kijk voor meer informatie over molen De Hoop op www.molendehoopzoetermeer.nl.

Check Also

Snelle, betaalbare en goede huisvesting hoeft geen probleem te zijn

Bergschenhoek - We kennen ze allemaal; de arbeidsmigranten die hier hun handen uit de mouwen steken om werk te verrichten. Met name bij distributiecentra en in de glastuinbouw waar de tuinders veelal een beroep op hen doen, maar huisvesting levert al snel een probleem op. Twee Hoekse ondernemers hebben daar een oplossing voor die zowel snel als goed en betaalbaar is.

Geef een reactie