maandag 9 december 2019 | week 50
Home » Algemeen » Ook molen De Hoop doet mee aan Nationale Molendag

Ook molen De Hoop doet mee aan Nationale Molendag

Ook molen De Hoop doet mee aan Nationale Molendag

Zoetermeer – Honderden molens in Nederland zijn het komend weekend open voor bezoek. De Nationale Molendag is een mooie gelegenheid om te ontdekken wat molens doen. Op de website https://www.molens.nl/nationalemolendag/ is een totaaloverzicht van de opengestelde molens te vinden.

Nederland heeft molens in allerlei soorten en maten én functies. Van kleine ‘spinnenkoppen’ tot grote stellingmolens, houten standerd- en wipmolens, achtkante grondzeilers en ronde stenen molens enzovoort. Dat molens graan kunnen malen en water kunnen verplaatsen is bij menigeen bekend. Maar in ons land staan ook houtzagers, pelmolens (waar gerst tot gort wordt gepeld) en oliemolens, waar olie uit lijnzaad wordt geslagen. Elke molen is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Water pompen, olie persen, hout zagen of graan malen. Dat laatste is te zien in molen De Hoop aan de Eerste Stationsstraat 37a in Zoetermeer.
Om 11.00 uur openen de deuren van deze molen. Een bekertje koffie of thee staat klaar met een proeverij van zelfgebakken lekkernijen. Deze proeverij is mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers, die belangstellenden ieder weekend met een blij gezicht welkom heten in de molenwinkel. Er zijn pannenkoeken voor de kinderen en daarbij zal de limonade niet ontbreken. Ook staan rondleiders klaar.
Het programma is om 16.00 uur afgelopen. Kijk voor meer informatie over molen De Hoop op www.molendehoopzoetermeer.nl.

Check Also

Maaltijdservice voor heel Lansingerland

Lansingerland - In 2015 begon Welzijn Lansingerland in samenwerking met De Jong Diepvries met het rondbrengen van warme maaltijden in Lansingerland. Daarnaast had Huize Petrus de soortgelijke maaltijdservice Tafeltje Dekje voor Berkel en Rodenrijs. In juni 2018 is Petrus hiermee gestopt en zijn alle mensen die de maaltijden afnamen, alsook de vrijwilligers, overgegaan naar de maaltijdservice van Welzijn.

Geef een reactie