vrijdag 19 juli 2019 | week 29
Home » Nieuws » Paarden en pony’s verhuisd naar nieuwe Manege Hillegersberg

Paarden en pony’s verhuisd naar nieuwe Manege Hillegersberg

Paarden en pony’s verhuisd naar nieuwe Manege Hillegersberg

Bergschenhoek – In een lange rij kwamen de paarden en ruiters zondagmiddag 5 mei na een fikse bosrit rond een uur of vier het terrein van de nieuwe Manege Hillegersberg aan de Bosweg opgereden. Die middag werden alle paarden en pony’s naar hun nieuwe onderkomen gebracht op 500 meter afstand van de voormalige manege.

Trees Borkus-Henskens

Eerst kwamen de oude en de nog te jonge paarden die de rit van drie uur niet mee konden maken wandelend met een begeleider rechtstreeks over het pad naar de nieuwe manege die iets verder het bos in ligt. En na de lange rij volgden de berijders met eigen paarden die eveneens een veilige plek in de nieuwe manege krijgen. In totaal een zeventigtal viervoeters die kennis konden gaan maken met hun splinternieuwe onderkomen.

Verhuizing

Manege Hillegersberg verhuist vanwege de aanleg van de nieuwe verbindingsweg A13/A16. Op de huidige plek moet plaatsgemaakt worden voor de werkzaamheden die daarmee gepaard gaan. Er werd veel overleg gepleegd met de huidige eigenaren van de manege Rob en Antoinette Diks die er niet alleen werken, maar ook wonen. Nog niet alles is helemaal gereed, maar de tijd drong en dus kon een verhuizing van de paarden niet langer wachten. Een officiële opening volgt na de zomervakantie als ook de laatste puntjes op de i zijn gezet.

Historie

Manege Hillegersberg werd in 1986 als stichting opgericht en werd door brancheorganisatie FNRS beoordeeld met het maximale aantal van vijf sterren. Sinds 1 april 1992 staat Manege Hillegersberg onder leiding van Rob en Antoinette Diks. Ook zij verhuizen binnenkort naar een nieuwe bedrijfswoning op het nieuwe terrein. “We gaan door in de geest van de stichting die als doelstelling heeft de paardensport voor jong en oud mogelijk te maken. Dat kan alleen met een goede manege. We zijn financieel gezond en hebben de missie: een goed manegebedrijf neerzetten. Daar gaan we voor; een eigentijdse manege midden in het groen en met duidelijke zichtlijnen, zodat je overal zicht op hebt,” aldus Antoinette.
“De nieuwe manege is helemaal opgebouwd naar eigen inzicht en de nieuwe wetgeving. Voorwaarde voor verhuizing was wel dat we in hetzelfde gebied zouden blijven. Alles wat hier nu staat is nieuw en biedt veel mogelijkheden. Zoals een binnen- en buitenbak van 20 x 60 meter en nog een binnenbak van 20 x 40 meter. Bovendien zijn de in totaal 80 boxen – verdeeld over drie ‘straten’ – groter. De nieuwbouw beschikt over een grote kantine, een les/vergaderruimte, meer parkeerplaatsen en meer poets- en spuitplaatsen voor de paarden. We willen meer aan opleidingen gaan doen voor ruiters, maar ook voor paarden. Dieper op de materie ingaan; niet alleen voor de ruiters, maar ook voor juryleden, instructeurs en trainers. Met de grotere rijbaan kunnen we bovendien alle wedstrijden hier organiseren en kan er tevens een grotere tribune in voor het publiek.”
Manege Hillegersberg gaat voor veiligheid, paardenwelzijn, verantwoord rijden en paardvriendelijkheid. En voor het creatief omgaan met de ruimte die er is.

Check Also

Bloem- en groenmiddag in binnentuin van Huize Sint Petrus

Berkel en Rodenrijs - Rond de driehonderd senioren hebben in de loop der tijd een seniorwoning gevonden rond de binnentuin van Huize Sint Petrus. In zowel woningen van 3B Wonen als van Laurens. Donderdagmiddag 4 juli werden zij uitgenodigd deel te komen nemen aan leuke zomeractiviteiten in die centraal gelegen ruimte. Het was een eerste gezamenlijk initiatief van 3B Wonen, Welzijn Lansingerland, De Naeldhorst en Laurens.

Geef een reactie