maandag 9 december 2019 | week 50
Home » Nieuws » Kleine Mace verrast zijn ouders en komt ter wereld langs de weg

Kleine Mace verrast zijn ouders en komt ter wereld langs de weg

Nu al een ‘straatjochie’

Kleine Mace verrast zijn ouders en komt ter wereld langs de weg

Berkel en Rodenrijs – Nathalie en Robin van Mallsen verwachtten hun tweede kindje rond 9 mei, maar daar had de nieuwkomer andere ideeën over. Hij meldde zich maandagmiddag 29 april terwijl zijn ouders op weg waren naar het ziekenhuis.

Door Trees Borkus-Henskens

Zondagavond 28 april al snelde het Berkelse paar richting het Franciscus Gasthuis, omdat bij Nathalie de vliezen gebroken waren en ze weeën kreeg. Ze bleef wakker en ging beneden in de kamer zitten, maar toen de weeën erger werden en onregelmatig besloten ze voor controle naar het ziekenhuis te rijden. Daar werd geconstateerd dat de bevalling nog wel even op zich zou laten wachten en dat Nathalie wel weer naar huis kon.

Onverwacht

Het was inmiddels maandag rond het middaguur. “Ik was veel liever gebleven en had alle spullen al bij me. Toen de weeën verergerden heb ik vroeg in de middag weer naar het ziekenhuis gebeld en zijn we vervolgens weer in de auto gestapt.” Maar onderweg hield Nathalie het niet meer en al snel zag Robin het hoofdje al tevoorschijn komen. Hij belde meteen met 112. Daar werd hem geadviseerd de auto meteen aan de kant van de weg te zetten; dat gebeurde bij Metrostation Meijersplein. “Op het moment dat ik de auto had geparkeerd zag ik ons zoontje al naar buiten komen. Maar we zagen ook dat de navelstreng twee maal om zijn halsje zat. Hij zag blauw en ademde slecht. Snel haalde Nathalie de navelstreng weg en toen kreeg hij wat kleur.” Gelukkig wisten ze dat de ambulance onderweg was, maar dat was nog even zoeken, want het metrostation heeft twee kanten. “Het was wel een hele rare gewaarwording; mensen die langs de auto liepen van en naar het station en er geen flauw idee van hadden wat er in de auto gebeurde. Het leven buiten ging gewoon verder terwijl binnen in de auto onze zoon ter wereld kwam!”

Weer thuis

Inmiddels zijn Nathalie, Robin en Mace (spreek je uit als Mees) veilig en wel thuis bij dochtertje en zusje Jazz van twee die haar broertje graag knuffelt. “Mace is een rustig kindje en helemaal gezond,” aldus de trotse ouders. “Uiteraard zijn we blij dat alles goed afgelopen is en dat we nu kunnen genieten van onze zoon; zelfs iets eerder dan verwacht!”
Enkele dagen na de bijzondere bevalling bracht ook burgemeester Pieter van de Stadt een kraambezoek aan deze bijzondere burger van zijn gemeente. Met voor de ouders een fraai boeket en voor zowel Mace als zijn zusje een leuk cadeautje.

Check Also

Het werk van SchuldHulpMaatjes breidt nog steeds uit

Lansingerland - Op woensdag 27 november jl. reikte wethouder Ankie van Tatenhove aan acht nieuwe SchuldHulpMaatjes na het doorlopen van de noodzakelijke basiscursus het certificaat uit. Ze kunnen direct aan de slag, want de vraag naar een persoonlijk begeleider voor inwoners die in financiële problemen zijn gekomen, neemt nog steeds toe.

Geef een reactie