woensdag 22 januari 2020 | week 04
Home » Nieuws » Vijf inwoners verrast met een Koninklijke Onderscheiding

Vijf inwoners verrast met een Koninklijke Onderscheiding

Lintjesregen in Lansingerland

Vijf inwoners verrast met een Koninklijke Onderscheiding

Lansingerland – De jaarlijkse Lintjesregen ging ook Lansingerland niet voorbij. Burgemeester Pieter van de Stadt mocht vrijdagochtend 26 april – traditioneel de dag voor Koningsdag – vijf Koninklijke Onderscheidingen uitreiken aan even zoveel Lansingerlanders: drie uit Bleiswijk en twee uit Berkel en Rodenrijs.

Trees Borkus-Henskens

De vijf kandidaten – Leny van den Beukel-Kooren, Jan van Weede, Barry Vreugdenhil-van Eeden Petersman, Dick van Vliet en Aly de Goeij-Hofstede – wisten van niets en werden door hun omgeving met een smoes naar het gemeentehuis gelokt. Daar werden zij totaal verrast en welkom geheten door de burgemeester. ‘Ik zou een onderhoud hebben over ledverlichting op de tennisbanen’, ’mijn echtgenoot is jarig en onze zonen haalden ons op voor een verrassingsrit’, ‘een vriend kreeg een lintje en daar werd ik voor uitgenodigd’ en ‘mijn kinderen vroegen me mee te gaan naar een bespreking over ons bedrijf dat volgend jaar een jubileum hoopt te vieren’ waren enkele van de smoesjes.

Feest

Nadat alle familieleden en andere genodigden een plek gevonden hadden in de raadzaal ging de burgemeester de vijf speciale gasten voor de zaal in waar zij met een staande ovatie werden welkom geheten. “Dit zijn de supervrijwilligers; al vele jaren. Ze tonen een enorme inzet en een grote bescheidenheid en vinden het eigenlijk niet nodig zelf in het zonnetje gezet te worden. Het zijn mensen waarvan wel eens gezegd wordt ‘die zou een lintje verdienen’, maar dat krijg je niet zomaar. Vandaag betonen wij hen groot respect namens alle aanwezigen, maar ook namen de Majesteit; ze verdienen het gewoon!” opende de burgemeester de bijeenkomst. Vervolgens werd van elke kandidaat een kort filmpje gedraaid waarin degenen die de onderscheiding hadden aangevraagd zelf vertelden waarom hij of zij voor de onderscheiding in aanmerking kwam. Hierna speldde de burgemeester de versierselen, behorende bij Lid in de Orde van Oranje Nassau, bij elk van de vijf op, waarna de partner in de vreugde meedeelde met een fraai en kleurig boeket.

Taart en felicitaties

Na de officiële plechtigheid werd een grote oranjetaart aangesneden en uitgedeeld aan alle bezoekers. Er werd een toost uitgebracht met champagne en iedereen kreeg de gelegenheid de gedecoreerden te feliciteren. Die waren toch nog een beetje beduusd van hetgeen hen overkomen was, maar ook heel blij: dat anderen hun vrijwilligerswerk zo waardeerden dat ze de aanvraag voor een Koninklijke Onderscheiding ingewilligd zagen. Verder in deze krant de redenen waarom de vijf hun Koninklijke Onderscheiding verdienden.

Check Also

Zonnedakproject feestelijk geopend

Bleiswijk - Nieuwe Lansinger Stroom en Personal Vision beleefden zaterdag 18 januari een bijzonder en zonnig moment met de feestelijke opening van fase 1 van het zonnedakproject. De officiële opening van Zonnedak Persoon werd verricht door voorzitter van Nieuwe Lansinger Stroom Menno van der Woude samen met Roy Persoon van Personal Vision en wethouder Albert Abee van Lansingerland.

Geef een reactie