dinsdag 17 september 2019 | week 38
Home » Algemeen » Bleiswijks museum, bibliotheek en Oosthoek werken samen

Bleiswijks museum, bibliotheek en Oosthoek werken samen

Bleiswijks museum, bibliotheek en Oosthoek werken samen

Bleiswijk – De afgelopen twee weken stonden op basisschool De Oosthoek in het teken van het project Lang Geleden… in Bleiswijk (en omstreken).

De school maakte voor de bovenbouw daarbij ook gebruik van het project van de bibliotheek én kreeg veel medewerking van de vrijwilligers van de Oudheidkundige Vereniging en Museum Bleiswijk.
De kinderen leerden over hoe het er vroeger hier aan toeging in de scholen, in de winkels, in de kassen, in de polders en verder. Ze weten nu meer over het prachtig gerestaureerde sluisje Bleiswijks Verlaat, het oude leesplankje, het verschil tussen een katholieke en een protestantse kerk, over de rozenkrans, de babyschommel en het strafhaakje. Over de winkels en tuinders vroeger en hoe onze Dorpsstraat er uitzag. Over oude kinderspelen en gezelschapsspelletjes.
In de bovenbouw deden kinderen eigen onderzoek naar bijvoorbeeld het Nederlands Elftal, molens en het Bleiswijks Verlaat, maar ook naar Van der Linde Interieur en Goudse kaas en stroopwafels. De voorlopige resultaten van hun onderzoek presenteerden zij op de druk bezochte afsluitavond.
Naast de leerkrachten van De Oosthoek en de vrijwilligers van het museum, waren daar natuurlijk heel veel kinderen, ouders en grootouders op af gekomen. Die konden alles bewonderen wat de kinderen hadden gemaakt in het kader van deze leuke en leerzame projectweek. En ze konden een speurtocht doen langs oude kinderfoto’s van de leerkrachten.

Check Also

Verdriet en blijdschap gaan hand in hand bij SamenLoop voor Hoop

Lansingerland - Het was voor de eerste keer, maar gezien de vele mooie en positieve reacties waarschijnlijk niet de laatste; de SamenLoop voor Hoop die zowel zaterdag 7 als zondag 8 september het evenemententerrein naast het zwembad vulde met duizenden Lansingerlanders en familieleden. Ze kwamen allemaal voor hetzelfde: samen de emoties beleven die bij kankerpatiënten, ex-patiënten en naasten leven. Het werd een weekend van samen herdenken, steunen en vieren van het leven.

Geef een reactie