woensdag 18 september 2019 | week 38
Home » Prikbord » PRIKBORD BERKEL EN RODENRIJS

PRIKBORD BERKEL EN RODENRIJS

Kinderrommelmarkt in De Kievit

Berkel en Rodenrijs – In speeltuin De Kievit wordt op 1 en 8 mei van 13.00 tot 16.00 uur weer een kinderrommelmarkt gehouden. Kinderen kunnen met hun eigen spulletjes komen en deze op een kleedje verkopen. De opbrengst mogen ze zelf houden. Ook bij slecht weer gaat het door, alleen dan in de schuilplaatsen. Voor volwassenen zonder kinderen is de speeltuin gratis toegankelijk; met kinderen betaalt men gewoon entree.

Lunch en Meer in Wel-kom!

Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 3 mei is er weer een Lunch en Meer in inloophuis Wel-kom!, ds. Van Koetsveldstraat 3. De vrijwilligers van Team Kruispunt verwachten de gasten om 12.00 uur, einde 13.30 uur. Komt u ook gezellig eten en kletsen? Graag aanmelden, zodat er genoeg eten voor iedereen is. Van de gasten wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Opgave bij Wel-kom! of via telefoonnummer 010-5116149 (Ria Nederveen).

Koffie-uurtje in Hergerborch

Berkel en Rodenrijs – Een aantal vrijwilligers organiseert regelmatig een koffie-uurtje in Hergerborch. Deze keer op 3 mei, de eerste vrijdag van de maand. Dit in verband met de komende Ramadan. Bewoners van de aanleunwoningen, buren uit de omgeving en onze nieuwe Nederlanders kunnen die middag elkaar weer ontmoeten. Samen maken zij het koffie-uurtje tot een gezellig evenement. Dit keer wordt de bijeenkomst verrijkt met het thema ‘Het verhaal van een vluchteling’. Eén van de vroegere bewoners van Hergerborch vertelt zijn verhaal. Waarom ging hij weg uit eigen land, wat was zijn vluchtroute en hoe werd hij opgevangen in Nederland. Inloop vanaf 15.15 uur, aanvang 15.30 uur. Aan de bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden.

Klaverjassen Pius X

Berkel en Rodenrijs – Klaverjasclub Pius X organiseert vrijdag 3 mei een sponsorklaverjasavond in een zaal van de Pius X kerk aan de Anjerdreef in het Rodenrijs.

Vesper in De Ark

Berkel en Rodenrijs – Op zondag 5 mei is er om 19.00 uur een vesper in De Ark, Oranjestraat 2. Thema: inspirerende gelovigen. De cantorij verleent haar medewerking en zingt zowel eigentijdse als zestiende-eeuwse liederen over het bevrijdingsverhaal van Esther.

Wandelen in de Groenzoom

Berkel en Rodenrijs – Voor de liefhebber worden er wandelingen georganiseerd die vertrekken vanaf Tuinderij De Groenzoom, Stropersweg 1 (zijweg Past. Verburgweg). Irmgard Bakker wandelt twee keer per maand op woensdag, vertrektijd 14.00 uur (duur ca. een uur). Data: 8 en 22 mei, 12 en 26 juni, 10 en 24 juli, 14 en 28 augustus en 11 en 25 september. Aanmelden uiterlijk dinsdag voor de wandeling, tel. 06 – 19000157. Deelname is gratis.

Computer- en Tablet Café

Berkel en Rodenrijs – Iedereen met vragen over computers, smartphones en tablets is welkom in het Computer- en Tablet Café in het gezellige leescafé in de vestiging van Bibliotheek Oostland, Nieuwstraat 25. Er zijn vrijwilligers van SeniorWeb aanwezig die kunnen helpen als u met vragen of een probleem zit. Het Computer- en Tablet Café is open op donderdagen 9 en 23 mei van 13.30 tot 15.30 uur. Men kan gewoon even binnenlopen, de toegang is gratis.

Moederdagactiviteit in Wel-Kom!

Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 10 mei organiseert Team Welzijn Berkel en Rodenrijs een gezellige moederdagactiviteit in Wel-Kom!, ds van Koetsveldstraat 3. Aanvang 17.00 uur. Op deze middag zal er soep en belegde broodjes uitgedeeld worden. Deze activiteit is gratis en geldt op=op. Aanmelden bij Wel-Kom!, tel. 010-2075894, of loop even langs bij Wel-Kom!.

Praise Party

Berkel en Rodenrijs – Zaterdag 11 mei is er in de Pius X kerk aan de Anjerdreef in het Rodenrijs een Praise Party met als thema ‘Just praise Him!’. Voorafgaand wordt er met elkaar gegeten (aanvang 17.30 uur) en is er een interactief voorprogramma met een korte teaching en zang onder leiding van de praiseband Suit Up. Om 20.30 uur begint de Praise Party. De band Suit Up staat erom bekend dat ze daar een waar feestje van weten te maken. Wie mee wil eten (kosten € 5,-) kan zich aanmelden door een mail te sturen naar jongerenwerk@parochiechristuskoning.nl.

Zomerbridge Bridgen Overdag Berkel

Berkel en Rodenrijs – Ook al is het bridgeseizoen van Bridgen Overdag Berkel, B.O.B., beëindigd, toch wil de vereniging doorgaan en organiseert daarom een zomerbridge in Wel-kom!, ds. van Koetsveldstraat 3. Op de woensdagmiddagen 3, 10, 17, 24 en 31 juli. Deelname kost € 4,- per keer. Ook kan er na afloop van de laatste middag bij voldoende belangstelling een Chinese maaltijd worden geboekt, kosten € 12,50 per persoon. Het is geen vrije inloop dus men dient zich voor elke middag aan- of af te melden. Wie geen partner heeft om te bridgen zal de wedstrijdleiding (in overleg) koppelen aan een partner. Zaal open 13.00 uur. Aanmelden kan bij Markies via markiestine@gmail.com of tel. 06-57023456 of bij Melief via tinerethans@hetnet.nl, tel. 06-10508525. Wie lid wil worden van B.O.B. kan zich aanmelden bij de secretaris via l.vandorp@casema.nl of bel 010-5217751 / 06 – 14187812.

Check Also

PRIKBORD BERKEL EN RODENRIJS

Klaverjassen KBO Berkel en Rodenrijs – De KBO organiseert deze maand klaverjasmiddagen op de vrijdagen …

Geef een reactie