woensdag 18 september 2019 | week 38
Home » Commentaar » Elektrisch

Elektrisch

Allerlei argumenten hebben ertoe geleid dat mijn man en ik zijn toegetreden tot het enorme leger van e-bike gebruikers. Ik heb de behoefte mij te verdedigen voor deze keuze, maar dat is natuurlijk onzin. Ik verbaas mij namelijk dagelijks over de hoeveelheid jeugd, die in een rot vaart naar school of werk scheurt, dus als zij het mogen waarom ik dan niet? Toch had ik een behoorlijke drempel weg te werken. Want voor het eerst in mijn leven zou ik mij moeten verzekeren voor een fiets, ik vind het altijd heerlijk om even lekker te trappen (lees sporten) en nu hoor ik bij een groep waar ik niet bij wil horen. Ik heb mij wel voorgenomen om het apparaat te zien als gebruiksvoorwerp. Dus even snel naar de supermarkt of een dagje Rotterdam, alles moet mogelijk zijn. Vind ik het wat? Ik kan er niets over zeggen, want sinds de aankoop heb ik er nog geen kilometer op gefietst. Maar ik sta te popelen om er mee op pad te gaan en met de wind in de haren langs de Rotte te fietsen. Niet te hard, want ik wil wel graag de natuur in normale snelheid aan mij voorbij zien trekken. Een soort zenbelevenis in het nu, die nul energie kost. Helaas moet ik daarna wel weer hardlopen om in mijn sportbehoefte te voorzien, maar dat komt wel goed. Morgen ga ik op pad.

Annelies Moerel

Check Also

Vrijwilliger

De vakantie betekent voor veel mensen even rust, genieten op een andere plek en in …

Geef een reactie