woensdag 21 augustus 2019 | week 34
Home » Lezersschrijven » Reactie op ingezonden brieven

Reactie op ingezonden brieven

Het gebeurt niet zo vaak maar deze keer ben ik het eens met alle mensen die een ingezonden brief hebben gestuurd in De Heraut van 10 april.
Wat betreft de brief van Jacqueline van Duinen over de Bloemenkiosk: de plaats van de bloemenkiosk met de chaos van de herstructurering van het dorpsplein in Berkel en Rodenrijs. Voor wie …? Miljoenen uitgegeven en ik vraag mij werkelijk af naar het nut en wie dat idee heeft doorgedrukt. De vier afhaalrestaurants zeker niet, want echt ondernemersvriendelijk is het niet geworden. Twee parkeerplekken voor invalide mensen en dat is het dan. Ruimte voor een podium is er niet door de bomen die geplant zijn. Gaan wij dan gezellig met zijn allen naar dat plein, ik denk het niet.
En dan de brief ‘Aardgasvrij wonen’ van de heer JJVM Czerwinski.
Iedereen wordt meegezogen in de stelling dat Nederland in 2050 gasvrij zou moeten zijn. Zo ook Lansingerland. Waarom? Ik ben het volledig eens met de heer Czerwinski. Lees de brief maar eens goed door want de stelling gasloos slaat werkelijk nergens op. Gasverbruik heeft helemaal niets te maken met het klimaat, laat staan met de Co2 reductie. Het is zelfs een schone energie. Als het niet meer uit Groningen gehaald kan worden dan kopen we het maar ergens anders. De gehele infrastructuur is al aanwezig. Waarom nodeloos iedereen op kosten jagen die nergens voor nodig zijn. Ik hoop dat deze gemeente zich niet laat meeslepen in dit onzinnige idee.
Tineke van der Knaap deed een oproep over de bomenkap. De PvdA maakt zich druk over de vraag of de Noordeindseweg wel open kan voor het verkeer gezien de discussie over Co2 reductie terwijl in het Bergse Bos honderden bomen worden gekapt vanwege essen- en andere ziektes. Daarbovenop worden er nog eens honderden bomen gekapt voor de aanleg van de nieuwe A16. Een complete kaalslag en het lijkt meer op een oorlogsgebied dan een bos. Lijkt mij wel wat meer om je druk over te maken PvdA! Co2 reductie en dan honderden bomen kappen, die Co2 opnemen en omzetten naar zuurstof. Zeg nou zelf…
Ik hoop dat deze gemeente zijn gezond verstand gebruikt of gaat gebruiken en niet met alle hypes meegaat en… IK wil niet van het gas af.

Jacques Lansbergen
Berkel en Rodenrijs

Check Also

Broddelwerk

Met verbazing las ik het verslag in de Heraut van 24 juli over het volgende …

Geef een reactie