woensdag 21 augustus 2019 | week 34
Home » Nieuws » Enthousiasme bij kinderen voor tekenen en schilderen zeer groot

Enthousiasme bij kinderen voor tekenen en schilderen zeer groot

Veel belangstelling voor kindertentoonstelling

Enthousiasme bij kinderen voor tekenen en schilderen zeer groot

Berkel en Rodenrijs – Goed gekozen thema’s hebben er onder meer voor gezorgd dat de Kindertentoonstelling zaterdag 13 april bij Atelier Kunstbreak een groot succes is geworden. Aan zowel tekeningen als schilderijen kon je zien dat de kinderen hier goed mee overweg konden. Het resultaat was in ieder geval bijzonder goed en als ‘beloning’ was er heel veel belangstelling voor deze tentoonstelling.

John Hofman

Gezien de tekeningen en schilderijen die we konden bewonderen rest er maar één conclusie: Lansingerland is voor de toekomst verzekerd van meerdere schilder- en/of tekentalenten die ongetwijfeld op een gegeven moment met een eigen expositie zullen komen. Met thema’s als Illusie, Hockey en het jaar van Rembrandt kun je alle kanten op en dat hadden de 60 leerlingen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar ook gedaan. Ze hadden zelfs de Nachtwacht geschilderd en daar keek menig ouder/bezoeker z’n ogen op uit. Een prestatie van de kids om zo’n beroemd werk na te schilderen.
Overigens was er bewondering alom voor alle kunstwerken. De kinderen toonden trots hun kunstwerk aan oma, opa, mama of papa, die in groten getale waren gekomen. Iedere bezoeker mocht even onder de meetlat staan waarna zijn of haar naam op een groot vel papier op de juiste lengte werd bijgeschreven. Tevens kon men meedoen aan de Kunst-jacht-kwis waarmee een aantal vragen moest worden beantwoord en uiteraard waren hier prijzen aan verbonden voor degene die de meeste antwoorden goed heeft. Een van die vragen was: hoeveel mensen tel je op het schilderij de Nachtwacht? Waardering ook voor alle docenten van Kunstbreak die met veel geduld de kinderen leren tekenen en schilderen en dan op zo’n manier dat ieder kind er op een gegeven moment van overtuigd is dat hij of zij het ook echt kan. Er is nog plaats voor meer leerlingen. Elke middag na schooltijd, uitgezonderd de vrijdag, zijn er lessen.
Nieuw van Kunstbreak is de workshop voor (groot-)ouders en kind op 11 mei van 09.15 tot 12.15 uur. Informatie 06 – 20763679 of mail naar info@kunstbreak.nl.

Check Also

In Lansingerland werden koffie en een fiets geschonken

In Lansingerland werden koffie en een fiets geschonken Lansingerland – Op Wereldvluchtelingendag hield VluchtelingenWerk Lansingerland …

Geef een reactie