woensdag 21 augustus 2019 | week 34
Home » Sport » Opening Day bij The Orioles

Opening Day bij The Orioles

Opening Day bij The Orioles

Bergschenhoek – Hoewel het honk- en softbalseizoen alweer een week aan de gang was, hielden The Orioles afgelopen weekend hun Opening Day om het seizoen te starten. Zowel het eerste honkbalteam als het eerste softbalteam speelden een thuiswedstrijd.

Na eerder een dubbel verlies in het openingsweekend tegen het Haarlemse Sparks, was het voor de honkballers zaak om afgelopen weekend te winnen tegen Hawks uit Dordrecht. Op zaterdag was de uitwedstrijd aan de Dordse Krommendijk. Met Rookie-pitcher Jesse van Es als eerste op de werpheuvel nam Orioles een 4-0 voorsprong. Op het moment dat de jongeling in de vierde inning werd gewisseld door Stoney van der Hulst stond deze tussenstand op het bord. Hawks kwam nog wel terug, maar door een zwakke inning van Dordtse kant, konden Orioles uitlopen naar een 11-5 voorsprong. Deze werd geconsolideerd door Van der Hulst en daarna Kevin van Veen op de heuvel. Aanvallend vielen Lejeune Fransisca (3 hits) en Malcolm Marlin (3 binnengeslagen punten) op.
Op zondag was de startend werper Kevin van de Berg. De jongeling die vorige jaar meer dan 100 strike-outs gooide, speelde een sterke wedstrijd. Hij gooide zeven volledige innings en stond hierin maar vier honklopers toe. Geen van deze honklopers was in staat om te scoren, waar Orioles in de tweede inning een 4-0 voorsprong namen. In de 5e inning bouwde de ploeg de voorsprong met nog een punt uit, waarmee halverwege de wedstrijd de eindstand al op het bord stond. De laatste twee innings werd Van den Berg afgelost door een andere nieuweling in de Hoekse ploeg: Yopie Verroen. Met drie keer drie slag was hijzelf voor een belangrijk deel verantwoordelijk dat Hawks niet meer kon scoren. Aanvallend waren Tijani Dunlop, Ogier Martis en Daniel Axson goed op draaf met ieder twee hits.
Volgende week speelt Orioles een dubbel tegen Hoofddorp Pioniers. Op zaterdag de uitwedstrijd in Hoofddorp om 13.00 uur, op zondag de thuiswedstrijd om 14.30 uur op het Orioles-park aan het Sporthoekpad.
Meer informatie over The Orioles of het spelen van honk- en softbal op http://www.orioles.nl.

Check Also

Meester graad en Dan graden uitreiking Dojang Chung Shin

Bergschenhoek - Tijdens de jaarlijkse Wapen en Hyung dag, dit keer in sporthal Het Berghonk op 13 juli, kreeg Sjoerd Robijn de Meester graad 4e Dan uitgereikt.

Geef een reactie