dinsdag 17 september 2019 | week 38
Home » fbpost » Schitterende uitvoering in overvolle kerk

Schitterende uitvoering in overvolle kerk

Passieconcert HCM

Schitterende uitvoering in overvolle kerk

Berkel en Rodenrijs – Wat kun je je als mannenkoor nog beter wensen dan te zingen voor een bomvolle kerk? Zaterdag 13 april was dé dag waar het hele Hollands Christelijk Mannenkoor (HCM) naar had uit gekeken. Terecht overigens, want het door dit koor te geven Passieconcert in de OLV Geboortekerk kan worden gewaardeerd met een 10! De kerk was tot op de laatste plaats bezet en dat geeft een mens veel voldoening.

John Hofman

Waardering van enkele honderden bezoekers die, met het oog op de komende Paasdagen, deze prachtige zang- en muziekavond niet wilden missen. Wat een gemis zou het zijn in Berkel en Rodenrijs zonder dit koor. Die waardering verdienen ze niet enkel omdat ze prachtig zingen, maar ook omdat er ruim honderd mannen elke maandagavond met veel plezier naar de Ark komt voor de wekelijkse repetitie en zich voor 100% inzetten om zoveel mensen weer een fijne avond te bezorgen.
Prachtige liederen stonden er zaterdagavond weer op het programma, uiteraard liederen die zo veel mogelijk het lijden van Christus onder de aandacht wilden brengen. Maar ook liederen waarin je de vreugde van de wederopstanding kon horen.
Goed gekozen solisten, ook deze avond zoals Noortje van Middelkoop die op de panfluit moeiteloos mooie stukken als het ‘Met de boom des levens’ liet horen.
Trompettist Henk-Jan Drost, solo of met Noortje samen, of in een ‘mix’ met het koor. Het geheel klonk zo harmonieus, dat je zou denken dat ze gewoon bij elkaar horen. Trompet en panfluit zijn als instrument, zo bleek, een perfect ‘koppel’. Daarbij niet te vergeten, bij ieder lied uiteraard, de professionele begeleiding van organist Matthijs Breukhoven. Uiteraard stond ook nu weer voor het koor, dirigent Arjan Breukhoven die, en dat straalde weer van hem af, vast van plan was er voor te willen zorgen dat de bezoekers een onvergetelijke avond zouden krijgen. Dat is hem uitstekend gelukt. Gedreven als hij is, loodste hij het koor met vaste hand door het zeer gevarieerde programma heen. Een rustpunt tussendoor om te overdenken, was er tijdens de meditaties van Pastor Ton Halm, die ons daarbij herinnerde aan het lijden van Jezus aan het kruis, maar ook met verwijzing naar de verrijzenis. Het prachtig Passieconcert kan weer worden bijgeschreven in de geschiedenisboeken van Berkel en Rodenrijs.

Check Also

Weg van Momenten in Lansingerland

Weg van Momenten in Lansingerland Lansingerland – Zaterdag 14 september tussen 10.00 en 16.00 uur …

Geef een reactie