woensdag 21 augustus 2019 | week 34
Home » Nieuws » Zondagvoetballers TOGB op overtuigende wijze kampioen

Zondagvoetballers TOGB op overtuigende wijze kampioen

Doelman Jesper Stijnman: “Hier ben ik voor gekomen”

Zondagvoetballers TOGB op overtuigende wijze kampioen

Berkel en Rodenrijs – Kampioenswedstrijden zijn zelden hoogstaand. TOGB tegen het bezoekende Excelsior ’20 was daar geen uitzondering op. Het beoogde resultaat was zondagmiddag het belangrijkste. En als je comfortabele voorsprong op de ranglijst garneert met een klinkende 5-1 overwinning dan is de promotie naar de eerste klasse geheel terecht!

Rien Kuyvenhoven

Het bestuur van de Berkelse voetbalclub had alles uit de kast gehaald om de promotie met de nodige festiviteiten op te luisteren. Er werd een voorwedstrijd met het G-elftal gespeeld en oud-bestuursleden, ereleden en sponsoren hadden een uitnodiging ontvangen om aanwezig te zijn bij de wedstrijd van het jaar. TOGB was en is hot deze competitie. Slechts eenmaal was er een ploeg die het team van trainer Ronald Ermes de winst uit handen kon nemen. Voor de rest van het seizoen kon je je iedere wedstrijd afvragen hoeveel doelpunten de snelle voorwaartsen uit Berkel achter de vijandelijke doelman zouden schieten. De wedstrijd tegen de Schiedamse formatie was daar geen uitzondering op. Oftewel met deze ploeg had TOGB de juiste tegenstander getroffen. Een tegenstander die nog niet helemaal veilig is voor degradatie/promotiewedstrijden. Maar wel een elftal dat niet bij machte was enige tegenstand van betekenis te bieden. Dat het bij rust slechts 2-0 was, was een schamele afspiegeling van het echte krachtsverschil. De doelpunten waren van Merick Heintjes en Martin La Cruz.
In de tweede helft was er een doelpunt van Ian Bakker voor de thuisclub. De tegentreffer van Rens van Troost, 3-1, werd snel weer weggepoetst door de dadendrang bij de thuisclub via treffers van Ian Bakker op aangeven van Rob Gerritsma en nogmaals Bakker, 5-1. Rood was er voor TOGB’er Martin La Cruz na zijn tweede gele kaart van de pedant leidende arbiter Kenneth van Dijk.
En toen kon de feestvreugde beginnen op het Berkelse sportpark Het Hoge Land waar Jan Vermeulen, lid vanaf 1954, de schaal mocht uitreiken aan de spelers die de champagne al rijkelijk lieten vloeien. Vermeulen is één van de zeven broers die ooit gezamenlijk in het eerste elftal hebben gespeeld.

Middelpunt

De man die bijna de hele week op was van de zenuwen, John van de Baard, mocht vervolgens zijn zangtalent laten horen aan het in groten getale aanwezige publiek. Een clublied in de nieuwste versie nog niet zo lang geleden in leven geroepen door TOGB secretaris Wil van Velzen. De spelers toonden ook hun waardering voor de supporters die het hele seizoen zowel de uit- als thuiswedstrijden hadden bezocht. Eén van die trouwe aanhangers is Frans Olsthoorn (86). Hij was even het middelpunt op het hoofdveld van TOGB toen hij van aanvoerder Vince Luyken de beker kreeg overhandigd.
“Nee, dit is niet het kampioenschap van de zwakken”, zou TOGB-trainer Ronald Ermes, die deze dag zijn achtendertigste verjaardag vierde, na afloop verklaren. “Vanaf het begin hebben we de zaken goed aangepakt met een elftal van gemiddeld eenentwintig jaar. Maar wat ik hier vanmiddag gezien heb wat betreft de toeschouwers is overweldigend.”

Genieten

Ook de spelers genoten er met volle teugen van. Nieuwkomer dit seizoen is doelman Jesper Stijnman die via Wippolder, ASWH en als jeugdspeler van Soccer Boys, bij TOGB is gekomen. Ook hij kreeg er geen genoeg van. “Hiervoor ben ik naar TOGB gekomen. Ik wilde prijzen behalen en dan kom je ook nog eens in een grote vriendengroep terecht. Met jongens die elkaar alles gunnen”, aldus de sluitpost die dit seizoen pas zestien doelpunten tegenkreeg. “Ja, dat is heel weinig”, gaf Stijnman toe. “En net als vandaag is een kampioenswedstrijd bijna nooit mooi en goed. Volgend seizoen eerste klasse. Een leuk vooruitzicht met een jonge groep. Iedereen blijft en er komen een paar spelers bij.”
Echter ook Stijnman weet dat Martin La Cruz andere plannen heeft. En met een alleszeggende glimlach: “Maar met hem ga ik zeker nog een keer om de tafel zitten, misschien vandaag al”.

Check Also

In Lansingerland werden koffie en een fiets geschonken

In Lansingerland werden koffie en een fiets geschonken Lansingerland – Op Wereldvluchtelingendag hield VluchtelingenWerk Lansingerland …

Geef een reactie