woensdag 21 augustus 2019 | week 34
Home » Sport » Voetbal UVS – Berkel: 1-1

Voetbal UVS – Berkel: 1-1

Leiden – Berkel heeft bij het hooggeplaatste UVS een punt weten te halen. De Berkelse ploeg zou een matige eerste helft laten volgen op een tweede bedrijf waarin het het betere van het spel had. Moeite met het spel van de Leidse formatie was er de oorzaak van dat Berkel het aanvankelijk moest afleggen tegen de thuisclub. Berkel had Emiel van der Breggen voor het eerst in de basis voor de geblesseerde Jos Buitenhuis. Ongelukkig kwam Berkel op een achterstand toen een voorzet van de vleugel door Loek Buitenhuis achter zijn eigen doelman terecht kwam. Berkel kreeg nog wel een mogelijkheid via Emiel van der Breggen, maar het was die eerste helft de mindere van de thuisclub.
In de tweede helft zag aanvaller Van der Breggen een inzet op de doellijn gekeerd. Een kwartier na de wisseling van speelhelft wist Alex de Ronde de tot dan toe verdiende gelijkmaker te scoren. Mogelijkheden kreeg Berkel nog via een goede kans voor Bart van den Dool. Een tegenvaller voor Berkel in de strijd om de derde periode zeker met in ogenschouw genomen de wedstrijd komende zaterdag tegen het Zoetermeerse DSO.
Berkel – trainer Jan van der Lugt hierover: “We hadden uit deze wedstrijd en tegen DSO zeker vier punten moeten halen, hoewel dat nog wel kan. Maar DSO is een goede ploeg dus dat wordt zaterdag hard werken voor onze kans om nog te zorgen voor een toegift”.

Check Also

Meester graad en Dan graden uitreiking Dojang Chung Shin

Bergschenhoek - Tijdens de jaarlijkse Wapen en Hyung dag, dit keer in sporthal Het Berghonk op 13 juli, kreeg Sjoerd Robijn de Meester graad 4e Dan uitgereikt.

Geef een reactie