zondag 21 juli 2019 | week 29
Home » Nieuws » Jonge ‘ondernemers’ doneren aan Jarige Job

Jonge ‘ondernemers’ doneren aan Jarige Job

Jonge ‘ondernemers’ doneren aan Jarige Job

Berkel en Rodenrijs – Maandag 8 april was een bijzondere dag voor de leerlingen van basisschool De Kwakel. In spanning keken ze toe hoe directeur Valerie van ’t Hooft de opbrengst van de door hen georganiseerde markt op een grote cheque schreef. Margriet van Stichting Jarige Job nam de cheque stralend in ontvangst.

“Dat zijn 77 verjaardagsboxen!”, riep iemand op het schoolplein uit.
Het avontuur begon voor de kinderen op 11 maart, de start van het grote schoolproject. Dit jaar was het thema ‘jonge ondernemers’. Alle kinderen kregen de opdracht in groepjes een kleine onderneming op te zetten met als doel geld te verdienen voor Stichting Jarige Job.
De Kwakel is een Jenaplanschool waar kinderen in driejarige stamgroepen worden ondergebracht. In een project als dit geeft dat een fantastische dynamiek. Kinderen uit groep drie werken samen met hun klasgenoten uit vier en vijf. Elke groep moest een product bedenken dat zij op 29 maart, de grote Kwakelmarkt, wilden verkopen. Daarvoor schreven zij een ondernemingsplan met de benodigde materialen en de kosten. Ook de prijs en het verkoopsysteem werden besproken. Het was duidelijk dat de kinderen er goed over hadden nagedacht. De producten realiseerden de kinderen met een kleine lening van de ouderraad of via sponsors. Tijdens het project kregen de kinderen gastlessen over reclame en geld. Het werden drie leerzame weken.
Voor foto’s van de druk bezochte markt zie www.dekwakelschool.nl.

Check Also

Bloem- en groenmiddag in binnentuin van Huize Sint Petrus

Berkel en Rodenrijs - Rond de driehonderd senioren hebben in de loop der tijd een seniorwoning gevonden rond de binnentuin van Huize Sint Petrus. In zowel woningen van 3B Wonen als van Laurens. Donderdagmiddag 4 juli werden zij uitgenodigd deel te komen nemen aan leuke zomeractiviteiten in die centraal gelegen ruimte. Het was een eerste gezamenlijk initiatief van 3B Wonen, Welzijn Lansingerland, De Naeldhorst en Laurens.

Geef een reactie