woensdag 21 augustus 2019 | week 34
Home » Advertorial » Bleiswijks kwartet ook inzetbaar op school

Bleiswijks kwartet ook inzetbaar op school

Bleiswijks kwartet ook inzetbaar op school

Bleiswijk – Burgemeester Pieter van de Stadt was woensdag 10 april aanwezig in het Historisch Museum aan de Dorpsstraat. Hij werd verwelkomd door Gerrit van der Knaap, voorzitter van de vereniging Historisch Bleiswijk (OVMB) en Fred Lekx, Ondernemer Albert Heijn Bleiswijk. De reden hiervoor was het Bleiswijks Kwartet dat momenteel gespaard kan worden bij Albert Heijn.

Marianne Karsemeijer

De burgemeester wilde dit dorpse initiatief graag bekijken, ook vanuit zijn interesse als historicus. Gerrit van der Knaap gaf uitleg over de verschillende kwartetten, die in groot formaat op de tafel lagen. Ook Peter Remerij, van het PR bureau uit Hazerswoude dat medeverantwoordelijk is voor het ontwerp en de uitvoering van het kwartet, was aanwezig. Hij vertelde dat de totstandkoming van het kwartet heel soepel is verlopen. Iedereen die benaderd werd was enthousiast. Volgens Fred Lekx is de actie met de kwartetten een groot succes. “Het wordt door veel mensen gespaard”, zegt hij. “Het is heel leuk om te horen wat de mensen erover zeggen. Grootouders sparen het om met hun kleinkinderen te kunnen spelen en de kinderen zijn onderling druk bezig met ruilen om de kwartetten compleet te maken. Er zal binnenkort ook nog een ruilmiddag georganiseerd worden”.

Schoolproject

Op De Oosthoek wordt het kwartet gebruikt als lesmateriaal, bij hun project ‘erfgoed in Bleiswijk’. “Het is een schoolbreed project”, zegt Gerrit van der Knaap. “Alle groepen doen eraan mee, het project duurt drie weken en donderdag 11 april wordt het afgesloten.” De groepen 3 en 4 zijn in het Museum op bezoek geweest en zijn door Gerrit rondgeleid. Verleden jaar hebben de groepen 6, 7 en 8 de historische wandeling die uitgezet is in het dorp, gelopen. Dit jaar hebben zij een fietstocht gemaakt, beginnend in de Dorpsstraat, over de Merenweg, langs de Rotte, het Bleiswijks Verlaat en de Lange Vaart. Onderweg kregen zij uitleg over de monumenten zoals de molens en het sluisje en over de kunstwerken zoals de Pilonen langs de Rotte en de houtsculptures in het recreatieschap. Zo konden de kinderen veel van de op de kwartetten afgebeelde gebouwen en bezienswaardigheden in het echt zien. Donderdagavond werd het project afgesloten op school en konden de kinderen hun werkstukken tonen.

Tenslotte kreeg de burgemeester een complete set van het Bleiswijks kwartet aangeboden. Voor wie zijn of haar kwartet nog niet compleet heeft wordt er binnenkort een ruilmiddag georganiseerd.

Check Also

M. de Koning Autobedrijven presenteert metamorfose

Rotterdam Ommoord - Met de complete verbouwing van hun pand aan de Vlambloem in Ommoord heeft M. de Koning Autobedrijven het voor elkaar gekregen gasten en klanten te verrassen met een pand dat als nieuw lijkt. Gasten die er in het feestelijke openingsweekend van 11 tot en met 13 juli voor de eerste keer kennis mee maakten gingen er vanuit een nieuw pand te betreden. “Slechts de spanten zijn blijven staan; verder is alles vernieuwd!” weet communicatie medewerker van het bedrijf Dagmar van der Gaag.

Geef een reactie