woensdag 21 augustus 2019 | week 34
Home » Prikbord » PRIKBORD REGIO

PRIKBORD REGIO

Diabetescafé Lansingerland

Lansingerland – Op dinsdag 23 april wordt in de Stander, Wilhelminastraat 1a te Bergschenhoek, van 14.00 tot 16.00 uur (inloop 13.30 uur) weer een diabetescafé gehouden. Dit keer komt het onderwerp ‘zorgverleners, zelfmanagement en zelfregie’ aan bod. Spreker en gastvrouw is Bea van der Knaap-van Dis. De toegang is gratis. Ook niet-leden van de Diabetesvereniging Nederland regio Rotterdam zijn van harte welkom.

Jeu de boules 3B-Sociaal Belang

Lansingerland – In verband met de Paasdagen is het jeu de boules verplaatst naar woensdag 24 april, van 14.00 tot 17.00 uur op de banen van tafeltennisvereniging TOGB op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. Er wordt gespeeld in competitieverband. Ieder lid van de belangenvereniging is welkom, maar ook niet-leden kunnen een keertje komen kijken en meespelen. Men is al lid voor € 16,- per jaar. Men betaalt € 5,- per maand om mee te doen met jeu de boules. Inlichtingen: Leo de Veld, tel. 010-5114886.

Thuis bridgen met vrienden

Lansingerland – Wie een avondje met vrienden thuis wil bridgen, kan een koffertje met 24 voorgesorteerde spellen huren bij Bridgeclub Lansingerland. Tegelijkertijd doet men mee aan een mini-competitie met andere bridgeparen; hiermee zijn leuke prijsjes te winnen. Er zijn meerdere koffertjes met verschillende bridgespellen beschikbaar. Met het huren van een koffertje steunt men Bridgeclub Lansingerland. Informatie: Bert en Truus van der Poel, tel. 010 – 5116270 of mail naar: g.poel35@upcmail.nl.

Praktische hulp Welzijn Lansingerland

Lansingerland – Welzijn Lansingerland ondersteunt senioren door het aanbieden van verschillende praktische activiteiten. Vrijwilligers staan klaar en vinden het leuk om iets voor een ander te betekenen. Bij Welzijn Lansingerland kan men terecht voor hulp bij het doen van boodschappen, formulieren invullen, klussen in huis, de maaltijdservice en vervangende mantelzorg. Wie gebruik wil maken van een van deze diensten of iemand kent die hier gebruik van wil maken, neem dan contact op met Welzijn Lansingerland, tel. 010-522 55 45 op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. Of kijk voor meer informatie op de website www.welzijnlansingerland.nl .

SchuldHulpMaatjes gezocht

Lansingerland – In veel huishoudens krijgen mensen de touwtjes niet meer aan elkaar geknoopt. Problematische schulden komen vaak voor, maar meestal in het verborgene. Schuld kan iedereen overkomen. SchuldhulpMaatje wil de onzichtbaarheid rondom schuld opheffen en nodigt mensen uit hiermee voor de dag te komen. Zij biedt een maatje die stapje voor stapje helpt om de zaken weer in beeld en op orde te krijgen. Om alle hulpvragers snel te kunnen begeleiden, is men op zoek naar nieuwe maatjes en een extra coördinator. Informatie: http://www.benjijschuldenvrij.nl of https://www.schuldhulpmaatje.nl/locatie/lansingerland. Aanmelding kan bij coördinatoren Arend de Jong (06 – 267 933 96) en Jeanette Philipse (06 – 227 533 06) of per mail: coordinator@shm-lansingerland.nl.

Geldzaken niet op orde?

Lansingerland – Humanitas Thuisadministratie helpt inwoners van Lansingerland. Zij kunnen gebruik maken van de gratis hulpverlening. Zij bieden kosteloos de helpende hand om de financiën op orde te krijgen. Iedereen kan een beroep doen op de gemotiveerde, betrouwbare en goed getrainde vrijwilligers. Zij helpen op basis van gelijkwaardigheid de regie over het financiële leven (terug) te krijgen. De hulpverleners bieden aandacht, veiligheid, vertrouwen en een luisterend oor en geven praktische tips om weer positief en met zelfvertrouwen in het leven te kunnen staan. Interesse? Bel of mail via 06 – 202 652 82 of ta.lansingerland@humanitas.nl. Meer informatie via www.humanitas.nl/lansingerland.

Buurtbemiddeling

Lansingerland – Bij onenigheid met buren, kunt u een beroep doen op Buurtbemiddeling, een onafhankelijke organisatie in Lansingerland. Getrainde vrijwilligers uit Lansingerland worden ingezet om u te helpen door een luisterend oor te bieden, tips te geven om het gesprek met de buren aan te gaan. Men gaat zeer zorgvuldig om met privégegevens en de vrijwilligers hebben een geheimhoudingsplicht. Buurtbemiddeling is gratis. Te bereiken op tel. 06-83621316 (vanaf 16 augustus 2018) of via info@buurtbemiddelinglansingerland.nl. Kijk op de website www.buurtbemiddelinglansingerland.nl voor meer informatie.

NAH café Lansingerland

Lansingerland – Elke 4e woensdag van de maand (24 april) organiseert Stichting Middin een NAH café. Van 19.00 tot 21.00 uur in Wel-Kom!, ds. van Koetsveldstraat 3 in Berkel en Rodenrijs. NAH staat voor Niet Aangeboren Hersenletsel, bijvoorbeeld hersenletsel ontstaan door een beroerte, een ongeluk, een ziekte of zuurstoftekort. Middin biedt onder deskundige begeleiding een gezellige avond met activiteiten en soms een gast of spreker. In samenspraak met de deelnemers wordt bekeken waar behoefte aan bestaat en zo mogelijk wordt dit vervolgens georganiseerd. Deelname is vrijblijvend en gratis. Aanmelden kan bij Cilia Vrijheid via de mail c.vrijhoef@middin.nl of bel 010 – 5112731.

Check Also

PRIKBORD BERGSCHENHOEK

Gezellige Bingo in Ontmoet! te Bergschenhoek Op Zaterdag 17 augustus is er weer een gezellige …

Geef een reactie