maandag 22 april 2019 | week 17
Home » Sport » Zwemmen Thomas Jansen naar EK

Zwemmen Thomas Jansen naar EK

Lansingerland – Tijdens de Swim Cup in Den Haag van 4 t/m 7 april heeft Thomas Jansen (17) de 400 meter wisselslag in 4:26,13 gezwommen en dat is ruim onder de EJK limiet van 4:26,56. De Europese Jeugd Kampioenschappen zullen worden gehouden van 3 tot en met 7 juli in Kazan, Rusland. Eerstejaars student Bouwkunde Thomas heeft al drie keer eerder deelgenomen aan een EJK in open water. Thomas maakt dit seizoen grote sprongen in zijn zwemcarrière. In februari dit jaar zwom hij in Antwerpen 12 seconden van zijn tijd af op de 400 meter wisselslag. Hierdoor kwam de limiet voor het EJK (in het zwembad) aardig dichtbij. Hij moest nog 3,3 seconden van zijn tijd afzwemmen om de felbegeerde 4:26,56 te halen. Bij de series van de Swim Cup zwom hij in 4:26,13 een persoonlijk record van bijna vier seconden. Ruim onder de EJK limiet. Thomas neemt hiermee de zesde plaats in bij de senioren.

Check Also

Opening Day bij The Orioles

Bergschenhoek - Hoewel het honk- en softbalseizoen alweer een week aan de gang was, hielden The Orioles afgelopen weekend hun Opening Day om het seizoen te starten. Zowel het eerste honkbalteam als het eerste softbalteam speelden een thuiswedstrijd.

Geef een reactie