vrijdag 19 juli 2019 | week 29
Home » Sport » Zwemmen Thomas Jansen naar EK

Zwemmen Thomas Jansen naar EK

Lansingerland – Tijdens de Swim Cup in Den Haag van 4 t/m 7 april heeft Thomas Jansen (17) de 400 meter wisselslag in 4:26,13 gezwommen en dat is ruim onder de EJK limiet van 4:26,56. De Europese Jeugd Kampioenschappen zullen worden gehouden van 3 tot en met 7 juli in Kazan, Rusland. Eerstejaars student Bouwkunde Thomas heeft al drie keer eerder deelgenomen aan een EJK in open water. Thomas maakt dit seizoen grote sprongen in zijn zwemcarrière. In februari dit jaar zwom hij in Antwerpen 12 seconden van zijn tijd af op de 400 meter wisselslag. Hierdoor kwam de limiet voor het EJK (in het zwembad) aardig dichtbij. Hij moest nog 3,3 seconden van zijn tijd afzwemmen om de felbegeerde 4:26,56 te halen. Bij de series van de Swim Cup zwom hij in 4:26,13 een persoonlijk record van bijna vier seconden. Ruim onder de EJK limiet. Thomas neemt hiermee de zesde plaats in bij de senioren.

Check Also

Zevende Zwem4daagse zonnig en druk

Lansingerland - De zevende editie van de Zwem4daagse, ook dit jaar weer georganiseerd door Zwemvereniging De Watervogels in nauwe samenwerking met Sportfondsen Lansingerland, werd een zonnig en sportief succes. Ruim 450 deelnemers namen vier dagen achtereen een duik in het buitenbad van De Windas.

Geef een reactie