dinsdag 17 september 2019 | week 38
Home » fbpost » Rookvrije speeltuin De Kievit geopend voor een nieuw seizoen

Rookvrije speeltuin De Kievit geopend voor een nieuw seizoen

Rookvrije speeltuin De Kievit geopend voor een nieuw seizoen

Berkel en Rodenrijs – Zaterdag 6 april opende speeltuin De Kievit weer het toegangshek voor een nieuw seizoen. De officiële opening werd verricht door wethouder Ankie van Tatenhove onder het toeziend oog van enthousiaste kinderen en hun ouders. Ook Jos Thewessen, voorzitter van de Adviesraad Sociaal Domein (ASD), was aanwezig. Hij overhandigde de voorzitter van de speeltuin het bord waarmee nu voor iedereen duidelijk is dat de speeltuin officieel een rookvrij gebied is.

Wendy Kerver

Maarten van den Bosch, voorzitter van speeltuin De Kievit, is heel blij met deze stap die gemaakt is. “Laat ik voorop stellen dat wij niet tegen roken zijn. Wij willen wel dat de kinderen kunnen genieten in een gezonde en veilige speelomgeving. Daarom hebben wij ervoor gekozen om de speeltuin rookvrij te maken. De kinderen moeten het niet normaal vinden dat er gerookt wordt. Wij bieden alle kinderen een rookvrije omgeving aan om te spelen.
Jos Thewessen: “De speeltuin is de derde vereniging in Lansingerland die nu officieel rookvrij is. Naast ATV Berkenrode en Hockey Vereniging Bleiswijk. We willen alle verenigingen in Lansingerland oproepen zich aan te sluiten bij dit mooie initiatief. Wij willen met dit initiatief kinderen laten opgroeien in een gezonde en veilige omgeving. Daar hoort ook een rookvrije sport-, speel- en leeromgeving bij. ”
Om te benadrukken dat de speeltuin nu echt rookvrij is, zijn alle asbakken verwijderd en deze werden symbolisch aan de wethouder overhandigd.
Na het openen van het hek mochten de kinderen naar binnen en gaan spelen. Op deze eerste dag was de entree gratis. Helaas was het weer in de ochtend wat minder, maar dit maakte het enthousiasme van de aanwezige kinderen er niet minder om.
Maarten: “We hebben helaas nog twee lege plekken in de speeltuin die we snel gaan invullen, zo is bijvoorbeeld de familieschommel weg. Ieder jaar worden alle speeltoestellen gekeurd. De veiligheid staat immers voorop. Iedere dinsdagavond zijn er verschillende vrijwilligers actief in de speeltuin om alle speeltoestellen te onderhouden en te controleren. We komen altijd handjes tekort dus als u wilt helpen? U bent van harte welkom.”

Speeltuin De Kievit is iedere dag geopend van 10.00 tot 17.30 uur en in het weekend van 11.00 tot 17.30 uur. Voor meer informatie over de speeltuin kunt u terecht op www.speeltuindekievit.nl.

Check Also

Besluiten b. en w. tijdens zomerreces

Lansingerland - Het college van b. en w. verbetert de verkeersveiligheid van de Zuidersingel en onderzoekt een nieuwe verbinding voor (vracht)verkeer tussen de Molenweg en bedrijventerrein Oudeland. Op advies van de GGD heeft het college per direct een exploitatieverbod voor Kinderdagverblijf Pimmie afgegeven. Het college ziet de grote impact van de standplaatsloting op ondernemers in Berkel Centrum, neemt signalen buitengewoon serieus en verkent met urgentie welke mogelijkheden er zijn.

Geef een reactie