dinsdag 17 september 2019 | week 38
Home » fbpost » Eerste Sing-along Lansingerland groot succes

Eerste Sing-along Lansingerland groot succes

Eerste Sing-along Lansingerland groot succes

Berkel en Rodenrijs – ‘Op = op’, lezen we vaak in advertenties, maar zaterdagavond 6 april was het ‘vol = vol’ in ’t Koetshuys, de gerenoveerde ruimte onder de r.k.-kerk, waar de eerste Sing-along avond was georganiseerd. Alle kaarten voor een muzikale avond met Ben & Friends waren verkocht en alle stoelen bezet, zodat het meezingfeest kon beginnen. Solo’s, muziek en zang wisselden elkaar op een prettige manier af.

Het lijkt er op dat het gezellig avondje uit van weleer weer terugkomt. Een avond met elkaar luisteren en kijken naar lokale talenten die muziek en zang een grote plaats in hun leven hebben gegeven. Dat ze daar hun plaatsgenoten van willen laten meegenieten is alleen maar te waarderen. Het werd zaterdag een gevarieerde avond.
Het koor De Juiste Stemming, dat hoofdzakelijk aan kerkdiensten medewerking verleent, bleek veel meer in z’n mars te hebben. De koorleden hadden er duidelijk veel plezier in om nu eens oude, Hollandse liedjes te zingen. Dan komt het perfectionisme even op een zijspoor te staan en is er de vrijheid om lekker te improviseren, waar het koor bij dirigent Ben Bergenhenegouwen normaal gesproken niet zo snel de kans voor krijgt. Ben zat deze avond ook wat soepeler in zijn vel, swingde er zelf op los en zong, samen met zijn echtgenote het ‘Listen to the Ocean’ van Nina en Frederik. Dat was ook de bedoeling van deze meezingavond: niet té perfect, vooral genieten en er één groot familiefeest van maken. Het publiek zong alle liedjes (de teksten stonden in het programmablaadje, red.) enthousiast mee. Licht klassiek en populair genre wisselden elkaar af. Concertpianist Ardjoena Soerjadi beet het spits af deze avond met een prachtig stuk van Chopin. Alle waardering voor zijn medewerking bij een Sing-along is zeker op z’n plaats, vooral als je hoofdzakelijk in grote concertzalen klassieke muziek speelt zoals hij. Het leuke was, dat hij er zelf ook schik in had. Liedjes als ‘De Postkoets’, ooit door de Selvera’s gezongen of vlak voor de pauze het bekende ‘Hé, kopje koffie’, ze kwamen stuk voor stuk voorbij en de hele zaal deinde mee. De solozang tussendoor was de kers op de taart. Johan van der Burg, een van de mensen die zo betrokken is geweest bij de renovatie van de r.k.-kerk én ’t Koetshuys, blijkt ook een zangtalent te zijn. Samen met Ben zong hij ‘The Boxer’ van Simon & Garfunkel. Op ‘verzoek’ van Ben had hij dit binnen een week snel ingestudeerd en het ging hem goed af. Men kon kennis maken met nieuwe, zelf gebouwde instrumenten, zoals gitaar en drums, die zorgden voor de begeleiding van koor en publiek, met Ardjoena achter de splinternieuwe vleugel die nu permanent in ’t Koetshuys staat.

Stand-up comedian

Een bijzondere rol was weggelegd voor Kees Maree. De man die al vele, vele jaren zijn doe-het-zelf winkel runt aan de Noordeindseweg, nu Bouwmarkt Maree geheten. Hij mocht het programma presenteren. Het was dé komische noot van deze avond en we kunnen gerust stellen dat de eerste stand-up comedian van Lansingerland is geboren! De manier waarop hij alles aan elkaar praatte, de improvisaties tussendoor, zo maar uit zijn mouw geschud, het was het talent waar niemand op had gerekend. Als hij de, zeer waarschijnlijk, nog komende muzikale avonden in ’t Koetshuys blijft presenteren, dan is dat zéker geen straf voor het publiek. We voorspellen dat bij een volgende muzikale avond de beschikbare kaarten binnen no time zullen zijn uitverkocht. Er klonk zaterdagavond een zeer verdiend applaus. De Heraut houdt u uiteraard op de hoogte.

Check Also

Weg van Momenten in Lansingerland

Weg van Momenten in Lansingerland Lansingerland – Zaterdag 14 september tussen 10.00 en 16.00 uur …

Geef een reactie