dinsdag 15 oktober 2019 | week 42
Home » Nieuws » BVCB op zoek naar een portie beleving

BVCB op zoek naar een portie beleving

Jan Everse: “Werklust is een eerste vereiste”

BVCB op zoek naar een portie beleving

Bergschenhoek – Eigenlijk toonde hij een houding van berusting. BVCB-trainer Jan Everse was snel uit de kleedkamer na de met 0-2 verloren tweekamp tegen het bezoekende Honselersdijk. Niet de nederlaag bracht hem zo van zijn stuk, eerder de manier waarop: “Totaal geen beleving”, was volgens hem weer eens het grote manco.

Rien Kuyvenhoven

Hoe het verder moet zal de komende weken een hot item zijn op het Bergschenhoekse sportpark De Sporthoek. Met slechts het schamele aantal van vier punten na de winterstop zal de technische staf van BVCB het hoofdbrekens kosten om de ploeg weer op de rails te krijgen. Want wat BVCB tegen de Westlanders liet zien, was vooral de tweede helft een beschamende vertoning. De wedstrijd kende een vlotte start voor BVCB met binnen een kwartier twee riante mogelijkheden voor Yousif de Kock en nog eens een uitbraak van dezelfde speler die pas op de achterlijn een halt werd toegeroepen.
“Gaat één van die mogelijkheden er in dan speel je een heel andere wedstrijd”, keek Jan Everse na afloop terug op een wedstrijd met veel teleurstellingen. Teleurstellingen vooral over de manier waarop de ploeg de tegenstander in de tweede helft alle ruimte gaf om toe te slaan en hun riante positie voor de derde periode nog meer gestalte kon geven.
En BVCB? De ploeg staat nog maar zes punten verwijderd van de promotie/degradatie plaatsen in de eerste klasse B. De genoemde sterke periode tijdens deze wedstrijd werd gevolgd door een vervolg, dat in het voordeel van Honselersdijk uitviel. En met Tom van Veen als smaakmaker in de spits en twee aalvlugge flankspelers waren de gasten voortdurend in het voordeel wat kansen betreft. “We wisten dat dit hun speelwijze zou zijn. Lekker achterover leunen en wachten op een foutje en dan via de counter toeslaan”, legde Everse de vinger nogmaals op de zere plek.

Nulpunt

De gasten dicteerden het vervolg van de wedstrijd. Al voor de thee kwam BVCB nog een paar keer goed weg. Een vrije trap van uitblinker Tom van Veen werd voor de doellijn weggetrapt en even daarvoor kwam uit een zelfde spelhervatting de kopbal van Nigel Hendriks voor Honselersdijk op de lat. Na weer eens balverlies schoot Brain Valstar voorlangs.
Het zou de voorbode worden voor de tweede rondgang waarin het niveau van de verrichtingen van de thuisclub met de minuut naar het nulpunt daalde. Waar ook onderling de frustratie steeg, maar nu wel met de restrictie dat de bezoekers met scherp gingen schieten. Ook het goede keeperswerk van Mark Gaerthe kon hierin geen verandering brengen. De vele mogelijkheden die Honselersdijk kreeg, leverde eerst een treffer op voor Youri Riep en vervolgens was Tom van Veen in de slotminuut nog een keer succesvol, 0-2.
Van Jan Everse droop na afloop de teleurstelling af. “Laat ik in de eerste plaats zeggen, dat het ook een gebrek aan kwaliteit is. Maar de punten die we voor de winterstop hebben behaald, moeten we koesteren. Na de winterstop ben ik er niet vrolijker van gaan kijken. Het grote verschil tussen beide ploegen vanmiddag was, dat wij tegen een ploeg speelden die misschien niet beter was, maar die er wel een portie beleving tegenaan gooide. Natuurlijk mogen we stellen dat we door blessures (Leon van den Heerik en Nick Mahieu, red.) een vrij smalle selectie hebben voor de verdediging. We zijn in vergelijking met vorig jaar wel een klasse hoger gaan spelen. De groep is daarin niet mee gegroeid. Maar ik verwijt de groep, dat er veel te weinig werklust is. Honselersdijk heeft ons ook op dat punt verslagen”, aldus de trainer uit Bergschenhoek.

Check Also

Indoorfestival DAKERAF voor jongeren Lansingerland

Lansingerland - Met ‘Pubers in de Spotlight’ richt de gemeente Lansingerland zich op een positieve manier op jongeren in Lansingerland. Om hier voor jongvolwassenen een nog prettigere plek te maken om te wonen, leven en zich te ontwikkelen, waarbij wordt geluisterd naar en samengewerkt met de jongeren zelf.

Geef een reactie