zaterdag 20 april 2019 | week 16
Home » Advertorial » Regionaal ondernemersevent IZB

Regionaal ondernemersevent IZB

Regionaal ondernemersevent IZB

Lansingerland – ‘Hoe breng je als leidinggevende je geloof in praktijk?’ Die vraag stond centraal tijdens een regionaal ondernemersevent van de missionaire organisatie IZB uit Amersfoort. Gastheer was Aldert van der Spek in Bergschenhoek.

Als ondernemer ben je verantwoordelijk voor het runnen van je bedrijf; je dagelijkse business draait om rentabiliteit en continuïteit. Als mens wil je graag laten zien wat God voor jou betekent; dan gaat het over bewogenheid. Hoe gaat dat samen?
“Als je gelooft dat God je leven leidt, dan is er geen ontmoeting die niét door Hem geleid wordt”, hield predikant-pionier Ron van der Spoel de aanwezigen voor. “Als je als christen verschil wilt maken in het bedrijfsleven, begint dat met bewogenheid. En bewogenheid kan niet zonder gebed.”
Van der Spoel spoorde de ondernemers aan om God dagelijks te vragen om Zijn leiding. “Leg je vragen en dagelijks handelen iedere dag weer, in je persoonlijk gebed, aan Hem voor en Hij zal je de weg wijzen. Breng dingen dus bij God!” En: deel je ervaringen. “Laat andere ondernemers en leidinggevenden ook weten wat een voorrecht het is om te weten dat God jouw leidsman is in alles wat je doet.”

Rentmeesters

Paul Koppert, directeur van Koppert Biological Systems, vertelde over zijn dagelijks werk. Hij gaf aan dat wij als goede rentmeesters Gods schepping mogen gebruiken en bewaren. Hij doet dat zelf door producten te leveren waardoor planten optimaal groeien. Als er ziekten en plagen voorkomen, dan levert Koppert onder andere biologische bestrijders. Ook schrikt Koppert er ook niet van terug om zijn geloof in woorden te uiten. Zo deelt hij bijvoorbeeld expliciet het kerstverhaal tijdens het jaarlijkse kerstfeest met medewerkers.
Ben ik soms een evangelist? Ja – zeiden de sprekers, je bent niet soms, maar altijd een evangelist, omdat je gelooft en dat komt tot uiting in wat je zegt en doet. Dat betekent niet dat je elk moment van de dag loopt te evangeliseren. Maar als het ter sprake komt, en iemand vraagt je verantwoording af te leggen van de hoop die in je is, dan vertel je Wie en wat je beweegt.
Na afloop kreeg iedereen een exemplaar van het boekje ‘Geloven op werkdagen’. Twee weken elke werkdag een moment met God in je binnenkamer om na te denken over de werkvloer. Het boekje is te bestellen via www.izb.nl/geloven-op-werkdagen.

Check Also

Bleiswijks kwartet ook inzetbaar op school

Bleiswijk - Burgemeester Pieter van de Stadt was woensdag 10 april aanwezig in het Historisch Museum aan de Dorpsstraat. Hij werd verwelkomd door Gerrit van der Knaap, voorzitter van de vereniging Historisch Bleiswijk (OVMB) en Fred Lekx, Ondernemer Albert Heijn Bleiswijk. De reden hiervoor was het Bleiswijks Kwartet dat momenteel gespaard kan worden bij Albert Heijn.

Geef een reactie