woensdag 26 juni 2019 | week 26
Home » Algemeen » Scouting De Argonauten zoekt enthousiaste leiding

Scouting De Argonauten zoekt enthousiaste leiding

Scouting De Argonauten zoekt enthousiaste leiding

Berkel en Rodenrijs – Scouting De Argonauten bestaat al sinds 1957. Begonnen aan de Straatweg in Rotterdam zijn zij uitgegroeid tot een vereniging met leden uit zowel Lansingerland, Rotterdam als Zevenhuizen. Omdat het aantal jeugdleden de afgelopen jaren erg gestegen is, zijn ze op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het team kunnen versterken.

Marianne Karsemeijer

De Argonauten is een waterscoutinggroep voor jongens van 5 tot 19 jaar. Elk weekend kunnen zij op en rond het water komen spelen. Binnen de groep zijn er vier takken. De Bevers (5 – 7 jaar) komen bij elkaar in Bergschenhoek op Kinderdagverblijf de Koeienwei aan de Hoeksekade. De Welpen (7 – 11 jaar) in Rotterdam Hillegersberg, op het Motorschip de Hoop, op de Bergse Linker Rottekade en de Verkenners (11 -16 jaar) en Zeearenden (16 – 18 jaar) in Rotterdam Schiebroek op Eiland Kolchis. Naast het (buiten) spelen, varen, zeilen en lol maken leren de kinderen ook samenwerken, verantwoordelijkheid nemen en grenzen verkennen.

Vriendengroep

De speltakken worden begeleid door een groep enthousiaste vrijwilligers. Een groot deel van deze leiding komt voort uit de leden als ze 18 jaar zijn geworden. Maar er is altijd behoefte aan nieuwe enthousiaste jongens of meiden die de groep kunnen versterken. Bram Kamps (19) en Victor Koot (25) zijn beiden leiders bij de Welpen. Zij vertellen graag over hun ervaringen als leider van een groep jongens.
“Je moet het leuk vinden om met kinderen om te gaan”, zegt Victor. “Het is ontzettend leuk om de ontwikkeling van een kind te zien en daar een bijdrage aan te kunnen leveren. Door de vaardigheden die ze leren bij de scouting zie je ze in de loop van een aantal jaar groeien. Daarnaast is het leuk om deel uit te maken van het leidingteam, niet alleen met de leiders van de Welpen maar ook met die van de andere speltakken. We zijn echt een vriendengroep geworden. We hebben allemaal een andere achtergrond maar het klikt heel goed.”
De leiders zorgen ervoor dat er elke week een leuk programma in elkaar gezet wordt. “Iedere zaterdag hebben we een opkomst”, zegt Bram. “Het is iedere keer weer een uitdaging om er iets leuks van te maken. We overleggen door de week met elkaar wat we gaan doen. Je kunt als leider je fantasie helemaal loslaten, er is alle vrijheid om ideeën uit te werken. Het is leuk om samen te werken met de andere leiders, maar zeker ook met de kinderen.”

Bevers

Momenteel is er vooral behoefte aan nieuwe leiding bij de Bevers. Dit zijn de jongens van 5 tot 7 jaar. De opkomsttijd bij deze groep is wat korter dan bij de Welpen en Verkenners. De opkomsten op de Koeienwei worden afgewisseld met buiten opkomsten. Ook gaan ze een paar keer per jaar samen met de Welpen en Verkenners naar het eiland van de Verkenners. Heel afwisselend en avontuurlijk, zowel voor de kinderen als de leiding.
Voor meer informatie: argo8.nl of instagram: scoutingargonauten.

Check Also

Bouw Hof van Berkel van start

Berkel en Rodenrijs - In aanwezigheid van de toekomstige bewoners ging vrijdagmiddag 21 juni de officiële eerste paal de grond in als start voor de bouw van Hof van Berkel. Het project bestaat uit een zeventiental woningen en ligt aan de Oostmeerlaan aan de rand van De Groenzoom.

Geef een reactie