maandag 15 juli 2019 | week 29
Home » Algemeen » Praten en breien, van Stof tot taal

Praten en breien, van Stof tot taal

Praten en breien, van Stof tot taal

Berkel en Rodenrijs – Judith en Sanaa zijn ruim een jaar taalmaatjes geweest. Tijdens een van de vele gesprekken kwamen ze erachter dat ze een gezamenlijke hobby hebben, handwerken. Dat maakte de gesprekken nog leuker. In overleg met Kimberly van Bibliotheek Oostland ontstond het idee van Stof tot taal. Iedere woensdag is iedereen van 13.30 tot 15.00 uur van harte welkom in de bibliotheek in Berkel en Rodenrijs om gezellig te kletsen en bijvoorbeeld te breien of haken.

Wendy Kerver

Kimberly Steenbergen is de coördinator van het Taalhuis Oostland van de Bibliotheek. Kimberly: “Vanuit het Taalhuis werken we met een methodiek die de deelnemers motiveert om een gezamenlijke passie te vinden. Wij bieden ze dan graag een platform aan waarmee ze dan ook andere mensen mee kunnen inspireren. En het past ook heel mooi bij de doelstelling van de bibliotheek om een ontmoetingsplek te zijn.”
Sanaa: “Iedereen is van harte welkom om zich aan te sluiten. Vaak ben ik doordeweeks bezig met mijn handwerken en deze neem ik dan mee op woensdagmiddag. Het is heel gezellig met elkaar en ook leuk om van elkaar te leren. Niet alleen qua taal maar ook met handwerken.”
Judith: “Onze ‘werkstukken’ zijn ook te zien in een vitrine in de bibliotheek. We hebben bijvoorbeeld allemaal lapjes gehaakt en daarmee een plaid gemaakt. Het is iedere week leuk om met elkaar te praten en creatief bezig te zijn. Er is voor iedereen ook iets, of je nou liever wilt breien of haken. Of misschien wil je wel gewoon alleen komen kletsen. Het is allemaal mogelijk. En het is helemaal gratis!”
Judith, Sanaa en Kimberly willen iedereen uitnodigen die het leuk vindt om nieuwe mensen te ontmoeten, creatief bezig te zijn en de Nederlandse taal te oefenen, om eens op woensdagmiddag langs te komen.

Check Also

Stichting Van Oldenbarnevelthoeve viert eerste lustrum

Berkel en Rodenrijs - Met familie, vrienden, bekenden en andere belangstellenden vierden de bewoners en medewerkers van de Van Oldenbarnevelthoeve in ’t Rodenrijs het eerste lustrum. De stichting biedt meervoudige en verstandelijk gehandicapte jongvolwassenen een veilige omgeving om in te wonen. Maar ook een mooie omgeving in het groen.

Geef een reactie