woensdag 26 juni 2019 | week 26
Home » Algemeen » Aad en Fréderike zetten de schouders onder het ouderenwerk

Aad en Fréderike zetten de schouders onder het ouderenwerk

Aad en Fréderike zetten de schouders onder het ouderenwerk

Lansingerland – Het team van Welzijn Lansingerland is vorig jaar uitgebreid met twee nieuwe gezichten. Vanaf de maand juni zet Fréderike Breugem haar beste krachten in als ouderenadviseur en Aad van Boven kwam vanaf oktober de gelederen versterken.

Trees Borkus-Henskens

In hun werk hebben ze contact met senioren vanaf ongeveer 67 jaar. Om hen voorlichting te geven over de voorzieningen binnen Welzijn Lansingerland, preventieve hulp te bieden, problemen samen op te lossen of zien te voorkomen. Ook hebben zij de mogelijkheid en het netwerk om – indien nodig of wenselijk – zorg te dragen voor een goede, passende doorverwijzing.

Luisterend oor

“We bieden een luisterend oor en schenken aandacht aan iedereen die bij ons aanklopt,” vertellen ze. “We hebben de ruimte om goed te kunnen werken en kunnen naast hulp veel (praktische) informatie verstrekken.”
Nadat op kantoor een melding is binnen gekomen – van de mensen zelf, maar ook vaak van de mantelzorger, de huisarts of iemand anders die contact heeft met de senior – gaat een van ons op huisbezoek voor een gesprek. Daarbij kijken we in de breedte waar hulp nodig is. Van het gesprek maken we een intakeverslag om de juiste hulp op de juiste plek te krijgen. Dat kan praktische hulp zijn, maar ook contact met de mantelzorger of een doorverwijzing.” Fréderike is ook actief bij het Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Lansingerland.

Signaalfunctie

“Als ouderenadviseur hebben wij ook een signaalfunctie en kunnen we contacten leggen met mensen. Met name als er sprake is van beginnende dementie, psychiatrie of niet aangeboren hersenletsel. Vaak hebben die mensen een werkzaam leven achter de rug en raken ze in een isolement waar ze niet op zijn voorbereid. Ook hun omgeving heeft niet altijd in de gaten dat er hulp nodig is; hulp die ook geboden kan worden. We brengen dat onder de aandacht en ondersteunen daarin.”
Zowel Aad als Fréderike hebben in de achterliggende maanden ervaren in een dynamische organisatie mee te werken. “En samen te mogen werken met veel vrijwilligers. Het is een laagdrempelige organisatie en bovendien een toegankelijke waarin we allemaal als gelijken werken; dat maakt de organisatie sterk!”

Check Also

Bouw Hof van Berkel van start

Berkel en Rodenrijs - In aanwezigheid van de toekomstige bewoners ging vrijdagmiddag 21 juni de officiële eerste paal de grond in als start voor de bouw van Hof van Berkel. Het project bestaat uit een zeventiental woningen en ligt aan de Oostmeerlaan aan de rand van De Groenzoom.

Geef een reactie