woensdag 26 juni 2019 | week 26
Home » Algemeen » Jeroen Brabander toont zijn werk in Kunstgalerie Bleiswijk

Jeroen Brabander toont zijn werk in Kunstgalerie Bleiswijk

Jeroen Brabander toont zijn werk in Kunstgalerie Bleiswijk

Berkel en Rodenrijs/Bleiswijk – Ditmaal als enig beeldend kunstenaar uit Lansingerland tussen een achttal exposanten toont Jeroen Brabander zijn werk aan de wand van Kunstgalerie Bleiswijk aan de Hoekeindseweg in Bleiswijk.

Trees Borkus-Henskens

Jeroen – zowel in zijn omgeving als in zijn werk bekend onder de naam Brab – begon ooit met modeltekenen en vervolgens met schilderen. Jaren was hij de creatieve man bij Rotonde. “Als kind tekende ik al graag en veel. Ik tekende later wel eens iets op verzoek, maar het bleef een bescheiden hobby,” kijkt de Berkelaar terug. “Van lieverlee echter ging ik steeds meer schilderen en herkenden mijn vrienden mijn schilderijen als een ‘echte Brab’; dat gaf me energie.”

Kunsttoer

In 2016 werd hij deelnemer aan de jaarlijkse Kunsttoer van Lansingerland die al vele jaren in het eerste weekend van oktober wordt georganiseerd. Daar bleef hij een paar jaar actief tot hij geveld werd door een hernia en er niet veel werd geschilderd. “Ik besloot de Kunsttoer even over te slaan, maar door mijn deelname was ik wel wat bekender geworden en ik denk dat dit er de reden van was dat ik werd benaderd door de mensen van de Kunstgalerie Bleiswijk die mijn site hadden bekeken.” Door de jaren heen heeft Brab een eigen cartooneske schilderstijl ontwikkeld die goed zichtbaar is in The Runners. Deze nog steeds groeiende serie schilderijen bestaat uit portretten van rennende fantasie figuurtjes. Ander werk toont taferelen van meerdere figuren; vaak mensen met dierenhoofden. “Ik probeer in mijn werk een verhaaltje te vertellen, er moet iets gebeuren; een handeling, een gezichtsuitdrukking, interactie tussen twee figuren, mens of dier.”
Veel inspiratie doet Jeroen op tijdens het rennen door de natuur tijdens trailrunning. Speciaal voor deze expositie heeft de kunstenaar diverse werken bij elkaar gebracht die allemaal direct of indirect met hardlopen te maken hebben. Schilderijen en foto’s, maar ook voorwerpen die hij op zijn tochten vindt en mee naar huis neemt. “Als ik al mijn werk zo bij elkaar zie hangen in zo’n prachtige galerie kan ik daar ook zelf van genieten! Maar ik realiseer me ook dat ik nog meer een eigen stijl moet ontwikkelen, keuzes moet maken; daar ben ik nog niet helemaal uit. Ik vind nog teveel leuk.”

Zelf present

De expositie is nog tot en met 22 april (tweede paasdag) te bekijken. Op zaterdag 20 april is Jeroen zelf de hele middag present om zijn gasten te ontvangen in Kunstgalerie Bleiswijk aan de Hoekeindseweg 26, zowel zaterdag als zondag (en nu ook tweede paasdag) gratis te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur.

Check Also

Bouw Hof van Berkel van start

Berkel en Rodenrijs - In aanwezigheid van de toekomstige bewoners ging vrijdagmiddag 21 juni de officiële eerste paal de grond in als start voor de bouw van Hof van Berkel. Het project bestaat uit een zeventiental woningen en ligt aan de Oostmeerlaan aan de rand van De Groenzoom.

Geef een reactie