woensdag 21 augustus 2019 | week 34
Home » Prikbord » PRIKBORD BERKEL EN RODENRIJS

PRIKBORD BERKEL EN RODENRIJS

Mannenbijeenkomst

Berkel en Rodenrijs – Voor mannen is er een mogelijkheid om op donderdag 11 april bijeen te komen voor een kop koffie/thee, een praatje of een spelletje. Gewoon voor de gezelligheid. Aanvang 10.00 uur. Het bijeen zijn vindt plaats in het gebouw van de Wijnstokgemeente, Rodenrijseweg 295. Inlichtingen: 06 – 36535968.

Bijeenkomst PCOB

Berkel en Rodenrijs – De Protestants Christelijke Ouderen Bond (PCOB) komt donderdag 11 april om 14.30 uur bijeen in zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2. Het onderwerp sluit aan bij de lijdenstijd. Ds. Maliepaard en zijn vrouw zijn uitgenodigd een presentatie te houden over de zeven kruiswoorden vertaald in schilderijen. Ds. Maliepaard bestudeert het Woord, mag er over preken en zo af en toe, zoals hij zegt, maakt hij er een “werkje” van. Door middel van schilderijen (kruiswoorden) het evangelie met elkaar delen, dat is de drive van hem en zijn vrouw. Ook PCOB-leden uit Bergschenhoek en Bleiswijk alsmede gasten en belangstellenden zijn welkom! Informatie: Henk Oosterwijk, tel. 010 – 5115271.

ACR kringloop kelderverkoop

Berkel en Rodenrijs – Elke donderdag is het Actie Comité Rehoboth in touw om spullen op te halen zoals huisraad, kleding, speelgoed, curiosa, boeken, elektra, pc’s, dvd’s, kleinmeubelen enz., alles in verkoopbare staat. Wie spullen heeft, kan dagelijks (m.u.v. donderdag en zondag) bellen, tel. 06-39455987 of 010-8423331. Op donderdag tussen 19.00 en 21.30 uur en (elke) zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur kan men in de kelder van Rehoboth, Wilhelminastraat 2, zelf kleine spullen komen brengen (voor grote meubels altijd eerst bellen of er ruimte is) en vindt de kelderverkoop plaats.

Bingo KBO

Berkel en Rodenrijs – De bingomiddag van de KBO is op vrijdag 12 april om 14.00 uur in het tuinpaviljoen van Huize St. Petrus, zaal open om 13.30 uur. Voor iedereen die van bingo en gezelligheid houdt.

Koffieuurtje Hergerborch

Berkel en Rodenrijs – Een aantal vrijwilligers organiseert vrijdag 12 april weer een koffieuurtje in de Hergerborch. Bewoners van de aanleunwoningen, buren uit de omgeving en onze nieuwe Nederlanders kunnen elkaar weer ontmoeten. Samen maken zij het koffieuurtje tot een gezellig evenement. Thema: ‘Nederlands een moeilijke taal?’. Shahida Ilahibaks, werkzaam bij de Stichting Novum NL, neemt de aanwezigen bij de hand in een taalles. Wat leren wij van elkaar en hoe kunnen wij elkaar helpen? Inloop vanaf 15.15 uur, aanvang 15.30 uur. Aan de bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden.

Passie-paasconcert HCM

Berkel en Rodenrijs – Vrijdag 12 april zal het jaarlijkse Passie-Paasconcert van het Hollands Christelijk Mannenkoor plaatsvinden in de O.L.V.- Geboortekerk, Noordeindseweg 100. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Aan deze Passie-Paaszang wordt medewerking verleend door het HCM o.l.v. Arjan Breukhoven, Noortje van Middelkoop (panfluit), Henk Jan Drost (trompet) en Matthijs Breukhoven (orgel). Ton Halin, sinds enige tijd pastor van de Parochie Christus Koning, verzorgt de meditatie. De toegang is gratis (er is na afloop een collecte). Info: website www.hcm.nu.

Klaverjassen CVV Berkel

Berkel en Rodenrijs – Tot eind april is er wekelijks op de vrijdagavond klaverjassen in het clubhuis van CVV Berkel op sportpark Het Hoge Land. Aanvang 20.00 uur, de kantine is vanaf 19.00 uur geopend. Iedereen is van harte welkom.

Stille Week in De Bron

Berkel en Rodenrijs – Binnenkort vieren we het Paasfeest. Het feest van de opstandig van Jezus. In de 40 dagen tijd die daaraan vooraf gaat, bereiden Christenen zich voor op Pasen en staan ze stil bij het optreden van Jezus. Van 15 t/m 18 april worden in De Bron de laatste dagen van het leven van Jezus op aarde gevolgd. Maandag: de Koning op de ezel, dinsdag: gezalfd en verkocht, woensdag: afscheidsmaaltijd, donderdag: berecht en gekruisigd. Er wordt uit de Bijbel gelezen, naar meditaties geluisterd en gezongen. Aanvang 19.30 uur in Geref. Kerk De Bron, Rodenrijseweg 97. De avonden duren ongeveer een half uur.

Open Reiki- en Meditatieavond

Berkel en Rodenrijs – De Levensstroom houdt maandelijks open avonden, bedoeld om kennis te maken met Reiki of om, nadat men een Reikicursus heeft gevolgd, dit met anderen te kunnen delen. Data: maandag 15 en donderdag 18 april. De bijeenkomst wordt geopend met een gesprek over een thema en een meditatie.Daarna ontvangt men een korte reikibehandeling. Aanvang 20.00 uur. Deelname kost vijf euro. Informatie of opgave: tel. 010-5117137 of mail naar delevensstroom99@gmail.com.

Stille Week in De Ark

Berkel en Rodenrijs – Tijdens de aanloop naar Pasen vindt in De Ark, Oranjestraat 2, een aantal activiteiten plaats. De week voor Pasen wordt Stille Week genoemd. Die week zijn er vespers op dinsdag 16, woensdag 17 en Goede Vrijdag 19 april. Aanvang 19.30 uur, duur 45 minuten. Zaterdag 20 april vindt om 22.00 uur de Paaswake plaats, met muzikale ondersteuning door de cantorij. Op Witte Donderdag (18 april) is er een sobere maaltijd. De Ark nodigt ook niet-gemeenteleden van harte uit om mee te eten. Aanvang 18.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur. Mee-eten is gratis. Wel is er achteraf een collecte. Voor de maaltijd op 18 april graag aanmelden: liturgiecommissie@kerk-de-ark.nl.

Bingo in Welkom!

Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 19 april organiseert Welzijn Lansingerland een gezellige Bingomiddag in Wel-Kom!, ds van Koetsveldstraat 3. Tijd: 14.00 tot 16.00 uur. Deelname kost € 3,50. Vooraf aanmelden is noodzakelijk bij Wel-Kom!, tel. 010 – 2075894. Informatie: www.welzijnlansingerland.nl.

Bridgen Overdag Berkel

Berkel en Rodenrijs – Het bridgeseizoen 2018-2019 van Bridgevereniging Bridgen Overdag Berkel (B.O.B.) eindigt alweer in mei. Men kan zich nog steeds aanmelden om op woensdag van 13.30 tot 16.45 uur te bridgen in zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2. Kom gerust een paar keer vrijblijvend gratis meespelen om de sfeer te proeven om daarna te beslissen om misschien direct of het volgend seizoen, begin september, lid te worden. Voor een gereduceerd tarief kan men tot het eind van het seizoen meespelen. Voor beginnend of al ervaren bridgers. Voor wie geen bridgepartner heeft kan de wedstrijdleiding, in overleg met u, kijken of er voor u een partner beschikbaar is. Info/aanmelden: Leo van Dorp, tel. 010-5217751 of bel met het wedstrijdsecretariaat 06-42541404. Een email sturen kan ook: l.vandorp@casema.nl.

Chinees buffet in Wel-Kom!

Berkel en Rodenrijs – Team Welzijn Berkel en Rodenrijs organiseert op vrijdag 26 april vanaf 17.00 uur in Wel-Kom! een heerlijk Chinees buffet. De kosten bedragen € 11,50. Opgeven en betalen via Welzijn Lansingerland, bij Wel-Kom! (ds. van Koetsveldstraat 3 te Berkel en Rodenrijs) of telefonisch: 010-2075894. Meer informatie op www.welzijnlansingerland.nl.

Gezellige middag in Wel-Kom!

Berkel en Rodenrijs – Team Welzijn Berkel en Rodenrijs organiseert op zondag 28 april een gezellige middag, van 15.00 tot 17.00 uur. Kosten: € 3,- (inclusief hapje, drankje en gezelligheid). Aanmelden en betalen kan via Welzijn Lansingerland, bij Wel-Kom! (ds. van Koetsveldstraat 3 te Berkel en Rodenrijs) of telefonisch: 010-2075894. Info: www.welzijnlansingerland.nl.

Check Also

PRIKBORD BERGSCHENHOEK

Gezellige Bingo in Ontmoet! te Bergschenhoek Op Zaterdag 17 augustus is er weer een gezellige …

Geef een reactie