woensdag 21 augustus 2019 | week 34
Home » Prikbord » PRIKBORD BERGSCHENHOEK

PRIKBORD BERGSCHENHOEK

Oud papier actie Bergschenhoek

Bergschenhoek – Op donderdag 11 april wordt er oud papier opgehaald door de scholen in Bergschenhoek. De papierkliko graag voor 18.45 uur op de inzamelplaatsen zetten. De opbrengst is bestemd voor de scholen. Zij hopen op een mooie opbrengst!

Bridgen bij BVCB

Bergschenhoek – Vrijdag 12 april is de slotdrive bridgen bij BVCB, Sporthoekpad 1. Aanmelden voor vrijdagochtend 10.00 uur. Aanmelding en/of informatie: Theo Vriend, tel. 06 – 51290907, 010 – 5221747, mailadres: thvriend@gmail.com.

Kinderactiviteit bij Rotta

Bergschenhoek – Zaterdag 13 april wordt de kinderactiviteit Vroege Vogels voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar georganiseerd bij Natuur- en Vogelwacht Rotta. Verzamelen op de parkeerplaats van Outdoor Valley, Hoeksekade 141, Bergschenhoek. Deelname kost € 2,- per kind, inclusief drinken en een koekje. De activiteit duurt twee uur en er kunnen per keer maximaal 20 kinderen mee. Je kunt je aanmelden voor de activiteit die om 08.30 uur begint en die om 13.30 uur start via rotta.jeugd@gmail.com. Vermeld ook voor- en achternaam en geboortedatum van de het kind.

Voorstelling Theater Vlammen

Bergschenhoek – Zaterdag 13 en zondag 14 april zet Theater Vlammen de nieuwe voorstelling Onderhuids op de planken van de aula van Melanchthon Bergschenhoek, De Zijde 3. Het optreden wordt uitgevoerd door kinderen/jongeren van 8 tot 16 jaar. Dit jaar verleent dansschool Jay’s Place en het Muziekpand medewerking, evenals Yvonne Martens die grimeert. Er zijn twee voorstellingen: zaterdag 13 april om 19.30 uur (zaal open 19.00 uur) en zondag 14 april om 12.30 uur (zaal open 12.00 uur). Kaartjes kosten € 9,-. Deze zijn alleen met contant geld te koop vanaf 30 maart bij feestwinkel A tot Z, Wilhelminastraat 10a in Berkel en Rodenrijs en aan de kassa voor aanvang van de voorstelling. Informatie: www.theatervlammen.nl/ info@theatervlammen.nl.

Jeugd- en zendingsdienst ‘Kiemkracht’

Bergschenhoek – Zondag 14 april begint om 10.00 uur een speciale dienst in de Hervormde gemeente in Bergschenhoek, een jeugddienst en zendingsdienst waarbij de commissies samenwerken. In deze dienst gaat dominee Markus voor. Bekeken wordt hoe sterk het evangelie is, vandaar het thema ‘Kiemkracht’. Je wordt nieuw gemaakt door het evangelie en je mag daarin groeien. Het zendingsechtpaar uit Thailand, Sijmen en Annelies den Hartog, zal een actieve bijdrage leveren aan de dienst. De band Lux en het orgel zorgen voor de muzikale begeleiding. Na de dienst is er gelegenheid na te praten. Vragen? Mail naar jdc@hervormd.nl of kijk op Facebook.

Stille Week

Bergschenhoek – In de week voor Pasen (maandag 15 tot en met zaterdag 20 april) is er iedere avond een samenkomst in de Hervormde Kerk, Kerkstraat 1. Door middel van Bijbellezing, gebed, meditatie, het zingen van liederen en het luisteren naar zang en muziek wordt stilgestaan bij het lijden en sterven van Jezus. Aanvang 19.15 uur de samenkomst duurt tot 19.45 uur. Op Goede Vrijdag is er een uitgebreidere samenkomst, aanvang 19.30 uur, waarin tevens het Heilig Avondmaal wordt gevierd. Een ieder is van harte welkom!

Ontmoetingsmiddag Hervormde Kerk

Bergschenhoek – Dinsdag 16 april is er tijdens de ontmoetingsochtend in de Hervormde Kerk van Bergschenhoek een Paasviering. Deze keer komt men niet ’s middags bijeen, maar ’s ochtend. Aanvang 10.30 uur, einde tussen 14.00 en 14.30 uur. Het seniorenkoor o.l.v. de heer Poot zal medewerking verlenen. Met elkaar zal de de lunch worden gebruikt. De koffie staat klaar. Welkom!

Soos KBO

Bergschenhoek – Dinsdag 16 april is er weer een soosmiddag van de KBO Bergschenhoek. Deze middag begint met de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Het bestuur legt verantwoording af over het voorbije jaar en er wordt gekeken naar wat zich dit jaar zal aandienen. Een ieders inbreng wordt erg op prijs gesteld. Na de vergadering kan men onder het genot van een kopje koffie of thee gezellig samenzijn. De spellendoos en de kaarten staan dan ook klaar. KBO-leden zijn, evenals introducés en nieuwe leden, van harte welkom. Deze middag kan men zich ook opgeven voor de uitgaansdag op 21 mei 2019. De parochiezaal van de St. Willibrordkerk, Smitshoek 120, gaat om 13.30 uur open, aanvang 14.00 uur.

Jaarvergadering Historische Vereniging

Bergschenhoek – De Algemene Ledenvergadering van de Historische Vereniging ‘den Berchsen hoeck’ wordt gehouden op dinsdag 16 april in de parochiezaal van de RK Kerk, Smitshoek 120. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Prof. Ir. J. (Jouke) M. Post (voormalig voorzitter van de Commissie Cultureel Erfgoed in Lansingerland) zal vertellen over het onderwerp: ‘Het centrum van Bergschenhoek is ook Cultureel Erfgoed’. Belangstellenden zijn van harte welkom, de toegang is gratis.

Workshop ‘Zo lukt opruimen je wel!’

Bergschenhoek – Op donderdag 18 april van 14.00 tot 16.00 uur wordt in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a, de workshop ‘ Zo lukt opruimen je wel!’ gegeven. Personal organiser Marianne Bodenstaff van Huishouden op Orde leert je stap voor stap hoe je elk gedeelte in je huis kunt aanpakken. Deze workshop is een onderdeel van de ‘Lonkende Leestafel’ georganiseerd door Bibliotheek Oostland in Ontmoet! Deelname is gratis! Aanmelden: via www.bibliotheekoostland.nl. Voor mensen zonder internet zijn de gastvrouwen in Ontmoet! behulpzaam bij het aanmelden.

Crea-avond ZijActief

Bergschenhoek – Donderdag 18 april geeft Miranda Kerver een workshop bij ZijActief. Deze keer wordt een doosje gemaakt. De kosten voor het doosje bedragen € 5,- p.p. Ook niet-leden zijn welkom. Op de avond graag contant afrekenen bij Corrina. Aanmelden voor 12 april bij Agnes van Akelijen via agnesvanakelijen@lijbrandt.nl, tel. 010-5215969 of 06-26713389. Locatie: Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a, Bergschenhoek. Zaal open 19.45 uur, aanvang 20.00 uur.

Friday Night Kayak

Bergschenhoeki – Vrijdag 19 april is er weer een Friday Night Kayak. Iedere maand gaat de Kanoshop het water op met de FNK, dit keer een Bloesemtocht. Na het verzamelen op de kanosteiger (18.30 uur, Hoeksekade 141) krijgt men een korte toelichting op de kanotocht. Voor nieuwe gezichten is er een spoedcursus kanovaren. Ervaring is niet nodig. Zwemdiploma verplicht voor kinderen. Deelname is € 7,50, inclusief hapje en drankje bij terugkomst (ca. 20.30 uur). Opgeven via: levey@kanoshop.nl. Geef aan of je met eigen boot komt, aantall personen (inclusief peddel, zwemvest en kano van de Kanoshop).

Check Also

PRIKBORD BERGSCHENHOEK

Gezellige Bingo in Ontmoet! te Bergschenhoek Op Zaterdag 17 augustus is er weer een gezellige …

Geef een reactie