dinsdag 23 april 2019 | week 17
Home » Nieuws » Squirrels ongeslagen kampioen

Squirrels ongeslagen kampioen

Squirrels ongeslagen kampioen

Berkel en Rodenrijs – Het eerste herenteam keek al weken uit naar het treffen tegen nummer twee: MSV uit Noordwijk. Bij winst zou Squirrels het kampioenschap veilig stellen. En dat lukte!

Er viel voor de gasten weinig te halen. Hun topscorer werd gelijk aan banden gelegd door routinier Ferdy Luydens en kwam zaterdag tot een schamele 12 punten. Tot 12-7 konden de lange mannen uit Noordwijk het bijbenen. Daarna was het snel over met de pret. Met twee lay-ups en een dunk was het center Bart Bijnsdorp die in korte tijd MSV overtroefde. Met enkele scores van Bram van Kampen en Yannic Wijnen werd het eerste kwart afgesloten met een groot verschil, 25-15. Het tweede kwart was Remko Ligtvoet de snelste van de hele selectie. De tegenstander konden niets ander dan toekijken hoe Ligtvoet de ene lay-up naar de andere maakte. Onder het bord deed Martijn Streng het goed. Zijn drives leverden hem vier vrije worpen op. Vlak voor de rust was er consternatie bij de toeschouwers. Zij zagen Bart Bijnsdorp een dunk maken, de twee meter lange center trok de hele ring schuin. De twee bondscheidsrechters dreigden de wedstrijd voor gezien te houden. Gelukkig was de tegenstander zo sportief om door te spelen. Ruststand 44-23.
De tweede helft werd aan beide kanten volop gescoord. Na wat baskets over en weer waren het de driepunters van Wout Baecke en Kenny van Gaalen die de wedstrijd op slot gooiden. Met twintig punten verschil konden ook de bankspelers aan de slag. Junior Bas van den Bighelaar kwam makkelijk aan scoren toe. Met twee eenvoudige lay-ups zette hij de eindscore op het bord, 77-57. Topscorer was Bart Bijnsdorp met 25 punten.
Met deze overwinning is Squirrels ongeslagen kampioen geworden en zien zij uit naar een volgend seizoen in de twee divisie.

Check Also

Zondagvoetballers TOGB op overtuigende wijze kampioen

Berkel en Rodenrijs - Kampioenswedstrijden zijn zelden hoogstaand. TOGB tegen het bezoekende Excelsior '20 was daar geen uitzondering op. Het beoogde resultaat was zondagmiddag het belangrijkste. En als je comfortabele voorsprong op de ranglijst garneert met een klinkende 5-1 overwinning dan is de promotie naar de eerste klasse geheel terecht!

Geef een reactie