woensdag 26 juni 2019 | week 26
Home » Nieuws » Doel Delfland Lansingerland exposeert zichtbaar

Doel Delfland Lansingerland exposeert zichtbaar

Doel Delfland Lansingerland exposeert zichtbaar

Lansingerland – Voor het derde achtereenvolgende jaar werd in de hal van het gemeentehuis een expositie opgebouwd van bezoekers van Doel Delfland Lansingerland. Met aan de tentoonstellingswanden zowel teken- als schilderwerk dat werd gemaakt in de beide locaties van Doel: de Leeuwerik in Bleiswijk en De Koepel in Berkel en Rodenrijs.

Trees Borkus-Henskens

Doel Delfland helpt mensen met psychiatrische problematiek een plek te vinden in de maatschappij door middel van dagbesteding. Doel Delfland hoopt dat er door de tentoonstelling meer openheid ontstaat en dat dit tot meer begrip en verbinding leidt. Het thema van de jaarlijkse expositie van dit jaar is ‘Zichtbaar’.

Muziek

Tijdens de opening in de hal van het gemeentehuis was er vrolijke muziek en zang van Regina, waarna wethouder Ankie van Tatenhove wist: “Samen kom je verder; dat geldt voor iedereen. We zijn weer blij met jullie gastexpo op deze vertrouwde plaats en het wordt een goede traditie dat jullie hier eens per jaar werk laten zien en bekijken aan iedereen die de hal van het gemeentehuis bezoekt. We ervaren dat er veel mensen zijn die belangstellend langs de wanden lopen. Ditmaal bovendien met een mooi thema, want het werk maakt jullie zichtbaar; je laat op papier iets zien van jezelf. Bovendien goed aansluitend bij de tijd, want deze week is het de week van de psychiatrie.” Na de opening liep de wethouder rond met de exposanten en de gasten waarbij elk getoond werk een verhaal had.
Doel Delfland Lansingerland is op dinsdag en donderdag present in De Koepel (in Hergerborch) te Berkel en Rodenrijs en op woensdag en vrijdag in De Leeuwerik te Bleiswijk. Er wordt getekend en geschilderd onder leiding van de docenten Marc Vercouteren en Gisella de Mooy.

Check Also

TOGB op beslissend moment niet in goede doen

Rotterdam/Berkel en Rodenrijs - Het sprookje is uit voor de zaterdagvoetballers van TOGB. Voor het eerst acterend op prestatief niveau is de droom van promotie wreed verstoord door het Schiedamse HBSS. Op het veld van het Rotterdamse Leonidas was de ploeg van trainer Paul van Oosten zeker niet de mindere. Echter het niet creëren van mogelijkheden brak de Berkelse ploeg op. De gemiste strafschop van Joey Lems was het breekpunt en werd de 1-0 achterstand tevens de eindstand in het voordeel van HBSS.

Geef een reactie